Martí destaca que els beneficiaris de les beques ARA són “un bon model dels valors de l’esport”

araEl cap de Govern, Antoni Martí, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, han participat aquest dimarts en la recepció als esportistes becats en el programa Alt Rendiment d’Andorra (ARA) corresponents a la temporada 2014-2015.

Amb aquest nou cicle del programa d’ajudes es beneficien fins a 41 esportistes, a banda dels 67 beneficiaris del programa esquí estudi i 18 alumnes més en la modalitat de batxillerat esportiu.

Martí ha destacat en la seva intervenció que “els beneficiaris de les beques ARA són tots un bon model dels valors de l’esport”. En aquest sentit, ha assenyalat que el foment de la pràctica esportiva d’alt nivell és “una qüestió de justícia”, ja que “requereix molts sacrificis”, així com un gran talent.

El cap de Govern s’ha mostrat “satisfet” pels resultats de la decisió presa ara fa tres anys en la línia d’endurir els criteris esportius d’accés “per garantir que estem fomentant l’excel·lència i que els recursos es concentren allà on són més necessaris”.

Tot i la retirada de tres dels esportistes del programa elit, Martí ha destacat que en l’actualitat “tenim més joves promeses que mai”. A aquests joves, el cap de Govern els ha explicat que “una carrera esportiva implica renúncies i ser capaç de combinar els estudis i la vida personal amb la pràctica de l’esport d’alt rendiment”.