carta2El cap de Govern, Antoni Martí, ha enviat aquest dilluns una carta al rei d’Espanya, Joan Carles, després de conèixer la notícia de la decisió del monarca d’abdicar la Corona d’Espanya en favor del seu fill el príncep d’Astúries. “En nom del Govern i del poble del Principat d’Andorra” Martí ha manifestat a Joan Carles els “més profunds sentiments de respecte i d’amistat”

La missiva destaca que “durant els gairebé 39 anys del vostre regnat, Espanya ha demostrat la seva capacitat per superar conflictes històrics i per consolidar-se com un actor fonamental en el concert dels països democràtics”. Martí afegeix que “la transformació del vostre país durant aquestes quatre dècades, un procés en el qual la Corona ha tingut sempre un paper fonamental, és sens dubte un model a seguir per a molts altres”.

El cap de Govern fa un recordatori dels tradicionals lligams d’amistat entre el Regne d’Espanya i el Principat d’Andorra, i com aquests s’han vist enfortit durant el regnat de Joan Carles. Martí, donada l’estreta vinculació d’Andorra i Espanya, tant a nivell geogràfic com cultural i demogràfica, desitja “que el procés de successió que s’obrirà amb la vostra renúncia al tron serveixi per refermar encara més la democràcia i les institucions espanyoles, així com la cohesió social i l’estabilitat econòmica”.

La carta finalitza reiterant les mostres d’”admiració i afecte”, així com manifestant la “més alta consideració i estima” al rei Joan Carles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada