El cap de Govern, Antoni Martí, ha participat aquest dimarts a l’acte de presentació de l’informe econòmic del 2017 de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, a càrrec del president de l’entitat, Miquel Armengol. En el seu discurs, el cap de Govern ha destacat les reformes que s’han fet en el model econòmic d’Andorra des del 2011 i que han contribuït a que l’informe d’aquest any sigui molt millor que el dels primers exercicis de la legislatura anterior.

Martí ha recordat que el Govern va haver d’actuar en un moment de recessió amb accions ràpides encaminades a transformar el model econòmic del país per aconseguir un creixement. Així, ha assenyalat que calia apostar per noves oportunitats que complementessin els sectors tradicionals, i que això s’ha potenciat gràcies a l’obertura econòmica, l’homologació i la transparència.

D’altra banda, ha assegurat que les propostes de la Cambra de Comerç es tenen en compte i que en els darrers anys s’han posat damunt la taula reclamacions com la millora de les infraestructures de transport. El Govern aposta per l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell, que només manca de GPS per poder ampliar la seva operativa, i a més, ha estat el primer Executiu en invertir en millores de carreteres a França per facilitar la mobilitat.

Igualment, el cap de Govern ha indicat que tenir un projecte clar, un full de ruta i alhora fer una gestió acurada dels recursos públics ha permès revertir la tendència negativa en què estava immersa Andorra. Per això ha reconegut que la modernització del model econòmic ha de ser una prioritat i que no es poden posposar les reformes pendents.

Finalment, com a anàlisi de les dades presentades pel president de la Cambra de Comerç, Martí ha considerat que Andorra està millor que fa vuit anys, i ha expressat la seva satisfacció, tot i que ha indicat que caldrà culminar les reformes que quedin pendents. Per això ha tornat a defensar l’obertura i la diversificació de l’economia, que ha de seguir sent el camí per reforçar el creixement econòmic.

L’acte, que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha comptat amb la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya i el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. També hi han estat presents una nombrosa representació de la classe política i dels sectors empresarials, econòmics, financers i socials del Principat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada