El cap de Govern, Toni Martí, que ha estat present entre el nombrós públic que s’ha aplegat aquest dilluns al migdia durant la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany, ha confirmat que encara no hi ha substitut per assumir la cartera de Rosa Ferrer, però ha assegurat que serà un nou càrrec, ja que “no s’està pensant en cap canvi ni cap remodelació dins dels ministres actuals”. En aquest sentit, tot i que el termini per anunciar el nou ministre finalitza el 4 de gener, Martí ha assegurat que “si es pot anunciar abans millor”, però ha recalcat que “farem les coses tal com marca la normativa”. Quant a la possessió dels nous equips comunals, Martí ha desitjat molts encerts a totes les corporacions i ha recordat que “independentment dels colors polítics, som el Govern d’Andorra i no farem distincions”. Quant al pròxim any, Martí ha precisat que la negociació per a la reforma de les lleis de transferències i competències “serà una prioritat”, així com el pacte d’Estat amb la Unió Europea i “encarar la Llei de la funció pública”.

La persona encarregada d’assumir la cartera del Ministeri de Salut i Afers Socials en substitució de Rosa Ferrer “serà un nou càrrec”. Així ho ha comunicat el cap de Govern, Toni Martí, aquest dilluns al migdia, un cop finalitzada la tradicional sessió dels Sants Innocents d’Escaldes-Engordany. D’aquesta manera, el cap del Govern ha assegurat que malgrat totes les especulacions, “no es faran canvis ni remodelacions dins del Govern”.

Pel que fa a les principals línies de treball que s’hauran d’impulsar durant el pròxim any, Martí ha comentat que “el Govern està en predisposició per iniciar la reflexió envers la reforma de les transferències i competències” i per aquest motiu, ha indicat que “un cop els cònsols estiguin instal·lats”, “compareixeré, conjuntament amb la secretària d’Estat Consol Naudí, a la pròxima reunió de cònsols amb una clara voluntat de col·laboració i lleialtat”. “Hem de treballar plegats i no pensar que es fan les coses en benefici ni del Govern ni d’una parròquia o una altra”, ha admès.

Quant a la resta d’accions, Martí ha comentat que també s’haurà d’encarar la Llei de la funció pública, seguir treballant amb el pacte d’Estat amb la Unió Europea, acompanyar al sistema bancari andorrà en l’intercanvi automàtic de’informació, així com diversificar l’economia i ajudar a les persones que més ho necessiten. “Aquest segon mandat ha de ser el de la confirmació de la recuperació econòmica”, ha recalcat.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada