El cap de Govern, Antoni Martí, ha fet una defensa del multilateralisme i ha afirmat que les institucions multilaterals de governança global, com la Cimera Iberoamericana, són una extensió i una conseqüència lògica de la democràcia representativa, el parlamentarisme i l’Estat de dret. Ha afegit que l’Agenda 2030 és una eina clau de l’acció multilateral per què aborda directament qüestions que preocupen a la ciutadania, qüestions rellevants, com la inclusió, l’educació o la lluita contra el canvi climàtic. Martí ha intervingut aquest divendres a la sessió plenària de la XXVI Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que se celebra a La Antigua Guatemala.

En la seva intervenció, el cap de Govern, ha afirmat davant dels caps d’Estat i de Govern, que per a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, s’han d’aplicar polítiques locals que tinguin resultats visibles que repercuteixin en les persones.

Martí ha exposat que els països que componen la Conferència Iberoamericana han de treballar plegats per implementar accions comunes que garanteixin la inclusió i la sostenibilitat, que redueixin les desigualtats, l’accés a l’educació de qualitat com a mecanisme efectiu de cohesió social i accions concretes dirigides per lluitar contra el canvi climàtic. El cap de Govern ha mostrat la determinació d’Andorra treballant transversalment en aquestes qüestions.

En la seva darrera intervenció davant dels caps d’Estat i de Govern iberoamericans, Antoni Martí, ha expressat que la Cimera Iberoamericana ha de ser impulsora de la construcció de societats inclusives i sostenibles; en què les institucions democràtiques estiguin al servei de la ciutadania, dels seus interessos i de les seves esperances; i en què el progrés econòmic i tecnològic serveixi per potenciar la igualtat d’oportunitats i no per generar més exclosos.

Per concloure, el cap de Govern, en nom del Principat, ha expressat el seu desig de poder donar la benvinguda, a tots els mandataris el 2020 i així poder estrènyer, encara més, els llaços que uneixen els països de la Conferència Iberoamericana.

Aquest mateix divendres, en acabar les intervencions dels caps d’Estat i de Govern, i un cop s’hagi acordat la candidatura d’Andorra per a la Cimera del 2020, es farà efectiu el traspàs de la Secretària Pro Tempore.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada