Les esmenes a la totalitat presentades per Liberals i UL+IM al Projecte de llei de regulació de l’establiment de preus mínims de venda del tabac no han prosperat. Els dos grups només han rebut el suport del PS i Víctor Naudi, que consideren la mesura intervencionista. La majoria de l’oposició creu que les mesures que recull el text no serviran per lluitar contra el contraban.

Segons informa RTVA, el cap de Govern ha anunciat que la policia està investigant algunes botigues del Pas de la Casa que “estan rebentant els preus” de mercat tot i “l’enorme diferencial” i que podrien ser un focus de contraban de tabac.

En una reunió amb comerciants, Antoni Martí ha assegurat que la seva mentalitat era que calia aquesta llei.

Els Liberals consideren que fixar un preu mínim no és la solució al contraban i que la decisió afavoreix les marques “premium”, ja que les “low cost” es veuran obligades a apujar preus.

El PS hi està d’acord i creu que ajustar el diferencial amb Espanya només perjudicarà els petits comerciants davant de les grans superfícies.

Per a UL+IM és un projecte de llei intervencionista i el més fàcil hauria estat incrementar les taxes. També esperaven que el text inclogués les mesures a què s’ha compromès el Govern amb les negociacions amb la UE.

Cinca ha recordat que el projecte de llei no és la solució definitiva i que vol ser un complement més en la lluita contra el contraban, amb l’objectiu de preservar el diferencial amb els països del voltant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada