Martí considera desafortunada la intenció dels duaners de repartir fulletons reivindicatius a la frontera

El cap de Govern, Antoni Martí, ha comparegut avui després del consell de ministres per parlar sobre les accions dels sindicats de la Policia i de Duana, en especial la reivindicació que es vol fer a la frontera hispano-andorrana repartint fulletons sobre la seva problemàtica laboral.

El text íntegre de la seva intervenció ha estat el següent:

“Avui comparec davant vostre de manera excepcional com a Cap de Govern i, per tant, com a màxim responsable de la Policia, després de la reunió setmanal del Consell de Ministres, per expressar la profunda preocupació de tot el Govern per la situació provocada pels sindicats de la Policia.

Després d’haver assistit a tres manifestacions, a l’espera d’una quarta manifestació que tindrà lloc demà al migdia i sabedor de la intenció dels sindicats de la Policia i de la Duana de repartir fulletons el diumenge a l’entrada del país per la frontera hispanoandorrana, el Govern vol expressar la seva inquietud davant del risc de malmetre el prestigi del Cos de Policia i la bona imatge del Principat d’Andorra davant de ciutadans andorrans i visitants.

Respectant en tot moment el legítim dret dels sindicats de la Policia i de la Duana de defensar els seus interessos, considero desafortunat dur a terme una acció reivindicativa en un punt tan estratègic per a la imatge i els interessos d’Andorra com és l’entrada del país per la frontera hispanoandorrana.

Durant les últimes setmanes, el Govern ha suportat desqualificacions i insults per part d’alguns membres del Cos de la Policia, injúries totes elles indignes de la imatge de respecte i autoritat que ha d’emanar de la Policia, i que en alguns casos podrien ser difamatoris. El Govern, com no podria ser d’una altra manera, analitzarà cadascuna d’aquestes declaracions.

És per això que demanem serenitat i capacitat de diàleg. Una serenitat i una capacitat de diàleg que el Govern en el seu conjunt i jo mateix en particular hem mantingut en tot moment.

Una vegada més vull reiterar la predisposició del Govern que encapçalo a dialogar amb els sindicats de la Policia. Això sempre ha estat així i sempre serà així.

Tant unes reclamacions com les altres –tant les demandes de modernització del Cos com les preocupacions pel complement de jubilació-són legítimes i dignes de ser escoltades.

El que no seria legítim és no saber separar les reivindicacions de l’alta missió que la Policia té encomanada, que és la de vetllar –des de la neutralitat política, la imparcialitat i la integritat-per la seguretat de tots i promoure les condicions que permeten el desenvolupament social i econòmic.

Apel·lo avui a la vocació de servei públic de la immensa majoria del Cos de Policia. Sé que la majoria d’agents del Cos són molt conscients de la necessitat de preservar –per damunt de tot-la bona imatge i el prestigi del Cos. Això és més important que qualsevol debat sobre els complements de jubilació. Li estaríem fent un mal favor al nostre país si permetéssim que els ciutadans deixessin de tenir la confiança en el Cos de Policia que sempre han tingut. Estic segur que la Policia està fent la seva feina amb vocació, professionalitat i lleialtat i no voldria que els ciutadans tinguessin la imatge equivocada d’una Policia desmotivada o preocupada només pels seus interessos sectorials. Sé que la majoria d’agents pensen com jo i sé que tots ells faran costat a aquells que treballem cada dia per mantenir el prestigi i dignificar encara més la bona imatge del Cos i d’Andorra.

La ciutadania ha de saber que el Govern estarà vigilant en tot moment perquè es compleixi de la manera més escrupolosa possible la legalitat vigent i perquè el capteniment dels agents de la Policia no s’aparti ni un mil·límetre del que disposa la llei especial que regula el Cos.

Vull recordar que els agents són responsables personalment i directament dels actes que portin a terme en la seva actuació professional.

Els sindicats de la Policia trobaran en el Govern i en mi personalment diàleg, respecte i lleialtat. I també fermes conviccions. És exactament això –diàleg, respecte i lleialtat-el que s’espera d’ells. I el que espera de tots nosaltres Andorra.

Ells saben –i estic segur que ho tenen ben present-que els principis d’actuació de la Policia els són aplicables en tota circumstància i en tot moment, estiguin o no de servei. La Policia, amb el ministre i amb mi mateix al capdavant, està al servei de la comunitat de forma permanent.”

 

2 comentaris

  1. Massa democràcia per alguns. Tanta llibertat se´ns escapa de les mans. Martí, un taló i al carrer. Això no és la gent que volem. Els nostres avantpassats han treballat molt i dur per nosaltres. Aquests s´ho han trobat tot fet i fan malveure el nostre país i per alguns, els país d´acollida que els hi ha donat sopa calenta. no en feu cas, se´n cansaran.

  2. Mare meva, si han de possar-se a repartir fullets a la duana els pobres duaners hauran de cobrar ja que no estaran acostumats a tanta activitat de cop. Com a ciutadà andorrà que hem considero, només penso amb la salut dels cossos de seguretat, tant policies com duaners, com la dels altres ciutadants d’aquest país. Per tant recomano que s’abstinguessin de realitzar tasques tant agotadores no fos cas que algu no ho pogues soportar…
    Esperem que ningu surti malparat de tal exercici agotador, tant físic com mental…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES