Martí confia que Vall Banc sigui “un element reactivador de l’economia del Principat”

jc-flowersEl  conseller delegat del fons J.C. Flowers, J. Christopher Flowers, el nou propietari de l’entitat Vall Banc, ha fet aquest dilluns la seva primera visita a Andorra reunint-se amb el cap de Govern, Toni Martí, i posteriorment amb l’equip directiu del banc i els seus empleats, així com amb el president de l’AREB, Albert Hinojosa. Tal com ha informat el Govern, durant la trobada amb l’Executiu, Martí ha expressat el seu desig que l’arribada del fons d’inversió permeti que Vall Banc “impulsi la plaça financera andorrana i sigui un element reactivador de l’economia del Principat”. De la seva banda, al llarg de les trobades, Flowers ha reiterat el seu compromís d’inversió a llarg termini, i ha animat els directius de Vall Banc a treballar “per al total restabliment dels serveis i l’operativa del banc”.

Després que l’AREB formalitzés el passat mes de juliol l’acord d’adquisició del banc pont de BPA, Vall Banc, amb la societat d’inversió nord-americana J.C. Flowers, aquest dilluns el seu conseller delegat, J. Christopher Flowers, ha visitat per primera vegada Andorra. Acompanyat del director general del grup inversor i president de Vall Banc, Michael Christner, el conseller delegat de l’entitat, Christopher Lieber i un dels consellers, David Betbesé, Flowers s’ha reunit amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Durant la trobada, tal com ha informat el Govern, Martí li ha expressat el desig que l’arribada del fons d’inversió nord-americà permeti que la nova entitat bancària esdevingui competitiva i atractiva per als clients, que impulsi la plaça financera andorrana i que sigui un element reactivador de l’economia del Principat.

De la mateixa manera s’ha expressat el màxim representant del fons, que ha transmès al Govern la seva confiança en el futur i les capacitats del sistema financer andorrà i la total disposició de l’entitat que dirigeix per a contribuir a impulsar el país com a plaça financera de referència. En aquest sentit ha assegurat que “volem tenir una participació destacada en reconstruir la reputació d’Andorra com a un gran centre financer europeu”.

Flowers ha reiterat el compromís d’inversió a llarg termini amb Vall Banc i Andorra, i ha assegurat que l’adquisició és una prova “de la seva absoluta confiança en les capacitats de l’entitat per a convertir-se en el banc privat més respectat d’Andorra”. El propietari de J.C. Flowers ha recordat que és la primera vegada que adquireix una institució de banca privada, i ha assegurat que “ajudarem a transformar el banc perquè sigui líder pels seus resultats, la seva innovació i els seus serveis”.

Així, ha encoratjat l’equip directiu de Vall Banc a “treballar sense parar” per al total restabliment dels serveis i l’operativa, ja que els clients encara no tenen accés als productes de renda variable, així com per a oferir al més aviat possible tecnologia de primer nivell. En aquest sentit, Flowers ha anunciat que en els pròxims mesos Vall Banc ampliarà la seva oferta i els clients començaran a veure millores substancials en la seva interacció amb el banc.

Finalment, Flowers s’ha reunit amb el president de l’AREB, Albert Hinojosa, per expressar-li la seva satisfacció amb la forma en què es va dur a terme el procés de venda del banc. 

Text ANA, Foto: SFG