marti2El cap de Govern deixa clar que no hi haurà convocatòria electoral fins que no s´aprovi el pressupost del 2015, uns comptes que es votarien com a molt aviat a final de desembre. Antoni Martí ha assenyalat, durant la visita tradicional a les colònies d’AINA, la necessitat d´aprovar la reforma de les pensions dels funcionaris o la llei del joc abans de dissoldre el Consell General. El calendari electoral pot estar marcat, a més, per les negociacions amb la Unió Europea o el CDI amb Espanya.

Antoni Martí vol tancar diversos dossiers abans de donar per acabada la legislatura i convocar eleccions. Una de les prioritats és cloure les negociacions pel CDI amb Espanya a la tardor. L´altra, aprovar lleis importants com ara la reforma de les jubilacions dels funcionaris, la llei del joc i la de bases de l’ordenament tributari. Martí també ha deixat clar que no hi haurà eleccions sense pressupost:”Passi el que passi és molt important anar a les eleccions amb un pressupost aprovat”. Opina que és molt difícil que s’aprovi al novembre i situa la data entre finals de desembre i començaments de gener.

Així, tot i que no ha donat data per als comicis, ha descartat que siguin enguany. A banda dels dossiers interns, la convocatòria electoral també podria estar condicionada per les negociacions amb la UE per a l’acord d’associació i per a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal: “Si comencem el mandat de negociació amb la UE i resulta que hi ha la possibilitat d’avançar en positiu en benefici d’Andorra seria una irresponsabilitat convocar eleccions”.

Martí ha fet aquestes declaracions en la tradicional visita a les colònies d’Aina. Enguany s’hi han inscrit 742 infants. Mossèn Ramon, ànima del projecte, ha explicat al Govern la necessitat de rehabilitació del camp d’esports, per a la qual calen trenta mil euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada