Una delegació d’Andorra, encapçalada pel cap de Govern Antoni Martí, acompanyat pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover i l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, s’ha traslladat a Tolosa per assistir a la celebració del Dia d’Andorra organitzat per la Mairie de la ciutat. L’esdeveniment ha tingut lloc a la Salle des Illustres de la Mairie i l’acte principal ha estat la lectura per part del maire de Tolosa i president de Toulouse Métropole, Jean-Luc Moudenc, d’una proclamació d’amistat entre el Principat d’Andorra i la seva ciutat. Una manifestació que testimonia les relacions de proximitat i els llaços d’amistat existents històricament entre la ciutat de Tolosa i el Principat d’Andorra.

En la seva intervenció, el cap de Govern, Antoni Martí ha agraït a la ciutat i al seu Maire la distinció oferta a Andorra i ha expressat que les bones relacions no es poden més que reforçar amb una ciutat amb la qual es comparteixen polítiques comunes i s’intercanvien relacions comercials. També s’ha referit a Tolosa com una població que acull des de fa dècades a joves estudiants andorrans. En aquest sentit Martí s’ha dirigit als estudiants assistents a l’acte, als quals ha manifestat el ferm propòsit del Govern en oferir-los reformes dirigides a obrir-los nous horitzons professionals. També ha assegurat que la voluntat del Govern és fomentar la mobilitat dels estudiants i que totes aquestes mesures passen per un acostament a Europa del qual se’n beneficiaran les joves generacions.

Aquesta trobada dóna continuïtat les accions engegades per reforçar els intercanvis amb aquest territori durant els darrers anys, en els quals s’ha incrementat el nombre d’estudiants andorrans que escullen França i en particular Tolosa per cursar els seus estudis superiors. Cal destacar les accions en curs que s’estan duent a terme en diversos àmbits com són la gestió dels riscos naturals, els intercanvis en l’àmbit del medi ambient, la salut i l’educació així com el reforçament de la cooperació econòmica a través de la implicació dels sectors vinculats al turisme i la cultura, la innovació i la recerca.

Durant la jornada d’avui la delegació andorrana ha assistit també a la projecció dels curtmetratges guanyadors del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu, que ha tingut lloc a la Cinémathèque de Tolosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada