Martí assegura que la reforma dels complements de jubilació entrarà a tràmit abans de l’estiu (Vídeo)

El cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat durant la celebració del patró del Cos de Bombers d’aquest divendres que la reforma dels complements de jubilació dels funcionaris entrarà a tràmit parlamentari durant aquest període de sessions, i ha demanat als treballadors de la funció pública, i en especial als bombers, que enfoquin el debat ‘amb serenor i esperit constructiu’. Durant l’acte, la direcció dels Bombers ha aprofitat per tornar a reclamar una llei d’aquest cos, així com la necessitat que es cobreixin les places vacants. D’altra banda, des de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra també ha volgut reivindicar que es tiri endavant el reglament de seguretat contra incendis. A més, Torra no veu factible que la reforma dels complements de jubilació es pugui enllestir abans de l’estiu, i ha lamentat que faci més d’un mes i mig que el ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, no s’hagi posat en contacte amb ells per continuar amb les negociacions.

El cap de Govern ha anunciat que la intenció de l’Executiu és entrar a tràmit parlamentari la reforma dels complements de jubilació abans de l’estiu. Tot i això, el president de l’ABA, Joan Torra, ha lamentat que les negociacions estiguin parades i que fa més d’un mes que estan esperant que el ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, els convoqui. Torra no veu viable que el text pugui estar enllestit en aquest període de sessions perquè, a banda del retard en les negociacions, caldrà disposar de l’informe preceptiu de la comissió consultiva abans d’aprovar la llei, després de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a la llei de retallades.

De la seva banda, el ministre d’Interior, Xavier Espot, entén que les negociacions ja s’estan portant a terme perquè Cinca ja ha mantingut diverses reunions amb els sindicats, i s’han anat responent als aclariments que han sol·licitat.

Tant Espot com el mateix Martí han fet referència aquest divendres a la proposta que va ser rebutjada pels Bombers referent a la racionalització de les hores extres i a les retribucions de les especialitats. Tots dos han lamentat que la iniciativa no prosperés, i han celebrat la proactivitat de la direcció dels Bombers. Joan Carles Recasens, de la seva banda, ha assegurat que la proposta ‘no està descartada del tot’ ja que estan afinant alguns punts per tal que pugui ser més atractiva per als membres del Cos de Bombers.

Recasens també ha aprofitat la festivitat de Sant Joan de Déu, patrona dels Bombers, per reclamar que s’aprovi durant aquest any una llei de bombers. El director ha assegurat que la llei permetria disposar d’un marc general per desenvolupar tots els reglaments necessaris per al dia a dia del cos i, responent a les declaracions del ministre Espot indicant que aquesta llei no es farà fins que no es reformi la Llei de la funció pública, Recasens considera que els dos textos es podrien treballar alhora i aprovar-los al mateix temps.

El director del Cos de Bombers també ha demanat que el pressupost del 2014 inclogui l’assignació necessària per cobrir les quatre places vacants que té actualment el cos, després de les baixes que hi ha hagut durant els darrers dos anys. De fet, Recasens ha recordat que la part operativa està coberta, però que ‘on falten hores’ és en la feina de despatx, relacionada amb la gestió i les àrees.

D’altra banda, el president de l’ABA, Joan Torra, ha anunciat que dilluns vinent es reuniran amb el ministre d’Interior per reivindicar un reglament de seguretat contra incendis, que segons ha indicat, és una mancança que afecta tot el país i ‘cal que ens posem als nivells europeus’. A més, Torra considera que aquesta qüestió no interessa perquè té un cost per a les empreses que no és assumible amb la situació econòmica actual.

TOTES LES NOTÍCIES