Martí assegura davant dels professionals del SAAS que la reforma és ‘justa, solidària i equitativa’

saas
El cap de Govern, Toni Martí, s’ha dirigit als professionals de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell aquest dilluns al vespre amb motiu de l’aperitiu de Nadal per assegurar que la reforma que s’està duent a terme és ‘justa, solidària i equitativa’. Martí ha afegit que compta amb tots els professionals del centre, no només amb els metges, per tirar endavant uns canvis que són necessaris i que tenen com a objectiu millorar els protocols i la qualitat del servei, però que en cap cas han de ser traumàtiques. En referència al descontent que hi ha entre els professionals, el cap de Govern ha destacat que ‘no volem fer política al tomb de la divisió sinó de sumar bones voluntats’ i que les reformes s’han de tirar endavant amb la complicitat de tot el sector mèdic.

El cap de Govern, Toni Martí, ha volgut lloar la tasca de tots els professionals de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i fer un reconeixement ‘no només als metges sinó als infermers i infermeres, els auxiliars, el personal de manteniment, de restauració, entre d’altres’. Martí considera que l’hospital és com ‘una gran casa, i la qualitat del servei es fa amb els metges però també amb els petits detalls’, i per tant, ‘el més lògic és que no es parli únicament dels metges sinó de totes aquelles persones que molt discretament fan que aquest hospital tingui la qualitat que té’.

A més, ha assegurat que les reformes iniciades són necessàries, i que ‘no són profundes ni traumàtiques’, però s’han de fer perquè l’usuari surti encara més satisfet, aconseguint uns ‘protocols clars i coherents’. També ha indicat que ‘sé que molts no estan contents, que són reticents a canviar les maneres d’actuar, però les reformes són a millor i en benefici dels usuaris’. A més, ha assegurat que ‘parlem de coses senzilles, i no volem trencar amb la lliure elecció’.

D’altra banda, el director del SAAS, Lluís Burgués, ha reconegut que ‘és cert que la meva forma de dir determinades coses a vegades és molt taxativa i es pot interpretar com un autoritarisme’, però ha assegurat que no era la seva intenció i que la carta que va enviar als membres del Consell de Metges tenia com a objectiu fer complir el reglament i recordar que és un òrgan assessor de la direcció, al qual els metges no s’hi poden afiliar voluntàriament, i que és la direcció l’òrgan d’expressió. Burgués també ha assegurat que els metges es poden expressar sempre de forma individual o a través del col·legi o d’altres associacions.

També ha reconegut que el reglament del Consell de Metges és de l’any 1989 i que conté ‘una sèrie de normes de com es prenen les decisions que considero desfasades’. Per tot plegat, ha desitjat que el malestar que hagi generat la carta ‘acabi passant’ i que els fets demostrin que ‘som una direcció que comptem amb els metges, sobretot amb els liberals’. Burgués assegura que els professionals sanitaris entenen que cal un canvi significatiu però també comprèn els seus neguits sobre la incertesa del que passarà.

TOTES LES NOTÍCIES