Martí aprofita la participació a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa per reunir-se amb les autoritats europees

El cap de Govern, Toni Martí, es troba aquest dijous a Estrasburg en visita oficial al Consell d’Europa, una visita que tindrà com a acte central el discurs ofert davant l’assemblea parlamentària. El cap de Govern ha aprofitat la visita per reunir-se amb diverses autoritats europees.

El cap de Govern s’ha reunit a primera hora del matí amb el president de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, Jean-Claude Mignon, i ha signat el llibre d’honor del Consell d’Europa. Segons assenyalen des del Govern en un comunicat, Mignon ha felicitat la feina de la presidència andorrana i ha destacat la gran tasca realitzada durant aquests mesos per l’ambaixador Dallerès. El president de l’assemblea parlamentària ha afirmat que Andorra té des de fa anys una gran imatge al Consell d’Europa i que l’organisme valora la implicació del Principat en pro de drets humans i la democràcia a Europa.

De la seva banda, el cap de Govern ha manifestat la importància històrica que té el Consell d’Europa per a Andorra i ha destacat que Andorra ha assumit la presidència conscient de la responsabilitat i la implicació que comporta.

Posteriorment, el cap de Govern s’ha reunit amb el comissari de Drets Humans, Nils Muiznieks. Els comissari ha destacat la bona presidència andorrana i ha agraït que s’hagi triat l’educació dels drets humans com a prioritat, una consideració que cap de les presidències havia tingut present. El cap de Govern, per la seva banda, ha agraït la feina que fa el comissari per implantar de manera efectiva els drets humans a tot el continent.

De la seva banda, l’ambaixador Josep Dallerès ha destacat la campanya de promoció de la Convenció Europea de Drets Humans a traves de la pàgina web del Consell d’Europa i les xarxes socials. Dallerès considera que és una bona eina per apropar la Convenció a un públic jove i opina que caldria continuar aquesta campanya més enllà de la presidència andorrana.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES