dia-circulacioEls agents de circulació han celebrat aquest dilluns la seva Diada a Ordino amb representació de professionals de totes les parròquies i autoritats comunals i nacionals. Durant els parlaments, el cap de Govern, Toni Martí, ha apuntat dos objectius: arribar a un cos únic mancomunat i establir el mateix salari per a tots agents, independentment de la parròquia on desenvolupin la seva tasca. Com ha recordat el president de la comissió interparroquial de Circulació, Jordi Minguillón, els comuns ja es presten personal per atendre necessitats puntuals però la llei del cos que s’està elaborant hauria de recollir aquests procediments. 

“Tardarem el que tardarem però hi haurà un cos d’agents de circulació nacional”, ha afirmat el cap de Govern, Toni Martí. A més, ha exposat, vol que els treballadors públics que facin la seva feina en una parròquia o en una altra percebin el mateix sou. Segons el cap de Govern, aquesta voluntat de cooperació és “l’esperit per encarar la reforma de competències”. 

Un altre tema pendent al qual ha fet referència el cònsol major d’Andorra la Vella i president de la comissió interparroquial de circulació, Jordi Minguillón, és la llei dels agents de circulació. Dins d’aquest text és on es podrien incloure aquestes opcions per mancomunar, encara que ja se cedeixen efectius entre parròquies quan és necessari, ha recordat. Segons Minguillón, és una “llei feixuga en la qual estem treballant i esperant que acabi el més aviat possible”. 

Des del cos, els agents han rebut favorablement les propostes. Com ha afirmat el cap de Circulació d’Ordino, Toni Vàzquez, és “lògic i just” que es cobri el mateix per l’activitat en diferents parròquies. Igualment, el cap de Circulació d’Andorra la Vella i representant dels agents a la comissió interparroquial, Toni Pujol, ha valorat “molt positivament” les propostes d’unificació, però ha reclamat la llei que “fa un anys que en parlem”. 

Els agents també treballen en un reglament intern únic per a totes les parròquies. En la darrera reunió de caps de Circulació es va passar un esborrany i en tres setmanes o un mes podria estar enllestit, ha explicat Pujol. El text és més aviat tècnic i no inclouria per exemple la regulació del sou, que la determina cada Comú. Això s’hauria de recollir a la llei i, un cop aprovada, fer esmenes al reglament, si cal. 

El que està més avançat és el reglament per poder atorgar medalles al mèrit, als anys de servei i la dedicació que s’espera aprovar al juny i poder fer el lliurament de medalles en la pròxima Diada. 

Text i foto: ANA

2 comentaris

  1. este sistema tendría que ser mas economico si está bien gestionado, así tendrían dinero para pagar dineros no justificados a otros funcionarios

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada