Martí anuncia oficialment el nomenament d’Antoni Riberaygua com a ministre de Presidència

El cap de Govern, Antoni Martí, ha comparegut davant els mitjans de comunicació aquest dimarts per anunciar el nomenament d’Antoni Riberaygua Sasplugas com a ministre de Presidència.

Martí ha recordat que Riberaygua ja ha estat col·laborant amb el Govern en el desenvolupament de la regulació del joc i que ara s’incorpora al gabinet per fer-se càrrec d’una de “les tasques més fonamentals de la segona meitat de la legislatura: la revisió global de l’estructura administrativa de l’Estat”.

Aquest gran objectiu tindrà dos grans eixos que es treballaran conjuntament des del nou ministeri de la Presidència com és fer més àgil i eficient l’administració i la revisió de les competències i les transferències dels Comuns. “Cal fer aquesta reforma i cal fer-la amb la premissa clara i irrenunciable de racionalitzar l’estructura administrativa de l’Estat”, ha destacat Martí.

El cap de Govern ha lloat “la vàlua personal, professional i política” del futur ministre, així com “el seu elevat sentit d’Estat”. Ha defensat igualment la necessitat d’un ministre de Presidència que encari amb els comuns un gran esforç per simplificar l’estructura administrativa de l’Estat, una reforma que se sumi a les “reformes profundes i complexes com mai s’havia fet abans” i que Martí ha detallat: la reforma fiscal, l’obertura econòmica, els futur de la Seguretat Social, el complement de les jubilacions dels funcionaris.

El nou ministre de Presidència assumirà el dossier de les reunions mantingudes pel Govern amb els comuns durant la legislatura i alhora haurà d’afrontar una feina interna amb “un treball transversal, implicant tots els ministeris” per aconseguir una administració “més àgil i eficient”. “Amb el nou model econòmic no es podem permetre el luxe d’una administració massa feixuga”.

Riberaygua, que ocuparà el desè lloc en l’ordre protocol·lari del Govern, tindrà adscrita l’Oficina del Joc, que fins ara depenia directament del cap de Govern.

Àmplia experiència.

Antoni Riberaygua, de 52 anys d’edat, té una àmplia experiència en el món de l’advocacia i la política. Llicenciat en dret per la Universitat de Lleida, va ser secretari de la batllia episcopal entre els anys 1980 i 1990, per posteriorment fundar el despatx López, Jiménez&Riberaygua.

En l’àmbit polític, Riberaygua va ser conseller general entre el 2001 i el 2004, període en que va ocupar la vice-presidència del grup parlamentari liberal i la presidència de la comissió legislativa d’Interior.

Riberaygua retorna ara al Govern on ja va estar al capdavant de la cartera de l’Interior entre el 2007-2009. Actualment desenvolupava les funcions d’assessor del cap de Govern en la regulació del joc. Anteriorment havia estat president de la Comissió Jurídica Esportiva (1999-2001)

TOTES LES NOTÍCIES