papa-martiEl Sant Pare ha rebut aquest matí el Cap de Govern, Antoni Martí, en audiència privada al Palau Apostòlic de la Ciutat del Vaticà. La trobada, que ha durat uns 25 minuts, ha servit per tractar diversos assumptes d’actualitat andorrana i ha permès a Martí informar Francesc del programa de reformes que estan duent a terme el Consell General i el Govern.

Martí ha agraït al Sant Pare la concessió del títol de basílica papal menor al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell. Així mateix, també ha comentat la recent inclusió del Santuari a la Ruta Mariana, que aplega diversos santuaris
marians de França, Espanya i Andorra. D’altra banda, el Cap de Govern ha estès al Papa la invitació a visitar el Principat.

Amb posterioritat a l’audiència privada, el Cap de Govern, acompanyat del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i de l’ambaixador prop de la Santa Seu, Jaume Serra, ha mantingut una reunió amb el Secretari d’Estat de la Santa
Seu, cardenal Pietro Parolin, acompanyat del Secretari per a les Relacions amb els Estats, monsenyor Dominique Mamberti.

Durant la reunió, Martí ha exposat detalladament les reformes endegades durant els darrers anys en favor de l’obertura, la transparència i l’homologació de l’economia andorrana. En aquest sentit, el Cap de Govern, ha explicat la reforma fiscal, la negociació de convenis de doble imposició i l’obertura econòmica.

D’altra banda, el Cap de Govern ha informat Parolin de la realitat educativa andorrana, amb la coexistència de diversos sistemes educatius i amb la llibertat d’elecció per part de les famílies.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada