El cap de Govern, Antoni Martí, ha assegurat al programa Ara i Aquí d’RNA sobre les suposades amenaces a Cierco que no només es va veure amb Jaume Bartumeu, llavors advocat dels accionistes majoritaris de BPA, sinó també tres o quatre vegades amb Higini Cierco. Unes trobades que ha definit de “cordials” i que “no versaven majoritàriament sobre  això, però on anava fent insinuacions”. Afegeix, a més, que quan va sortir la nota del FinCEN, Higini Cierco li va dir: “les institucions no poden fer altra cosa que intervenir el banc” i recorda que “justament tenim una demanda de 400 milions d’euros contra l’Estat per la intervenció”. 

Ha emplaçat Bartumeu a comparèixer a la ‘comissió BPA’ per explicar les converses que van mantenir sobre aquest tema un cop va esclatar la crisi del banc i on, diu, Bartumeu no li va explicar “que Joan Pau Miquel havia filtrat informació confidencial”.

Martí també ha posat en relleu com s´hauria d´haver actuat per part dels germans Cierco. Considera que “el què raonablement s’hauria d’haver fet és posar-ho en coneixement de l’INAF,de la fiscalia i que, de cap de les maneres, cometre un delicte desvetllant informació sobre els comptes de Pujol”. A més, ha recordat que la justícia andorrana no està investigant el cas Pujol sinó 11 causes relacionades amb pràctiques de blanqueig de diners molt greus i ha deslligat les suposades coaccions als Cierco d’aquests casos.

Ha relatat que en el moment de l’esclat de la crisi de BPA, va sentir “angoixa” perquè “per algú que no havia fet les coses bé, ens jugàvem la sobirania real d’Andorra”. “Va haver moments que tenia la sensació que el país se m’escapava de les mans i tot el sistema financer podia caure”, ha confessat.

Ha assegurat que té la consciència molt tranquil.la i que respondrà les preguntes que se li facin sobre aquest tema a ple del Consell General i a la comissió especial sobre BPA. 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada