cinca-martiEl cap de Govern, Toni Martí, ha reconegut que no s’han respectat els terminis previstos per donar a conèixer als treballadors públics els càlculs corresponents a l’import de la seva prestació de jubilació una cop entrada en vigor la Llei del pla de pensions de la Funció Pública. En aquest sentit, Martí ha assegurat que durant el proper mes d’octubre esperen poder oferir aquestes simulacions als treballadors perquè puguin decidir si volen o no adherir-se a aquest pla. Des del grup parlamentari mixt, els consellers Gerard Alís i Víctor Naudi, han lamentat la manca d’informació dels treballadors públics per poder prendre una decisió respecte a les seves prestacions i han criticat que el Govern no compleixi amb els seus compromisos.

El grup parlamentari mixt ha plantejat al cap de Govern, Toni Martí, el seu neguit en el retard de les simulacions del càlcul corresponent a l’import de la prestació de jubilació que rebran els treballadors públics un cop entrada en vigor la Llei del pla de pensions de la funció pública. Martí ha reconegut aquest retard i ha explicat que el passat 21 de setembre la Llei va ser tramitada a la comissió consultiva, “fora de termini” i s’ha convocat la comissió per fer un seguiment del pla de pensions el proper 30 de setembre.

Tanmateix, el cap de Govern ha explicat que ara el Govern espera l’informe de la comissió consultiva per poder realitzar l’aprovació del reglament, i ha reiterat que “és cert que no hem respectat els terminis però hem actuat tenint en compte l’interès dels treballadors, ja que la nostra voluntat és poder obtenir com més aviat millor el rendiment dels dipòsits amb l’aprovació del plec de bases, un rendiment que el Govern ha estimat en un 3,5%”.

Per la seva banda, el conseller del PS, Gerard Alís, ha felicitat l’honradesa del Govern en reconèixer aquest retard però considera que “segueixen menyspreant els funcionaris en aquest tema”. A més, ha coincidit amb el conseller d’SDP, Víctor Naudi, en lamentar que el Govern no compleix amb els seus compromisos.

Per la seva banda, la consellera del PS, Rosa Gili, també ha aprofitat per demanar al Govern si s’ha previst una compensació per a tots aquells treballadors de la Funció Pública que no es van adherir al pla el passat mes de juny i quan coneguin les simulacions decideixin fer-ho, “perquè estan perdent el 3% de Govern durant tots aquests mesos d’incertesa”. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha insistit que l’impacte que suposarà el retard de les simulacions “és molt petit” i que el Govern continuarà garantint tot el meritat fins a l’1 de juny.

D’altra banda, Cinca ha indicat que per dotar el pla de pensions s’ha previst una partida del pressupost de 995.188 euros per als funcionaris que ja formaven part de la funció pública i 187.000 euros per al personal assimilat. Aquest mes de setembre, els dos comptes corrents remunerats que s’han obert ja compten amb 705.817 euros. A banda, hi ha una partida del pressupost de 4,3 milions d’euros per fer front als drets meritats fins al mes de juny, que s’afegiran al fons un cop es constitueixi la comissió de seguiment. De cara a l’any vinent, la partida prevista al pressupost es duplicarà, ja que per a aquest 2015 només s’havia pressupostat per a mig any.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada