Conxita Marsol postula l’estadi Comunal Joan Samarra com a futur camp del Futbol Club Andorra. La cònsol creu que és una de les millors opcions i està disposada a ampliar les graderies per complir els requisits que demanaria la Federació Espanyola de Futbol

L‘ascens a segona B ha començat a activar opcions i interessos vinculats a la construcció d’un nou estadi per disputar els partits del FC Andorra, en cas de seguir pujant categories.

En aquest escenari la cònsol major de la capital va plantejar l’estadi Joan Samarra en la reunió que va mantenir fa dues setmanes amb Gerard Piqué i representants del club. Conxita Marsol defensa que “és un terreny molt gran el que es necessita i hi ha d’haver molts metres tant per l’estadi com per aparcament, i no hi ha gaire més espais tan grans a Andorra la Vella”.

Cal recordar que l’estadi de la capital és l’únic de gespa natural del país, condició indispensable pel projecte.

A més, el comú ja tenia previstes les obres amb vista als Jocs dels Petits Estats del 2021. Una de les prioritats per un possible conveni amb els tricolors seria l’increment de les graderies fins a 16.000 o 20.000 seients. Marsol argumenta que l’ampliació de la graderia també beneficiaria altres esdeveniments importants, “potser no tota d’obra sinó amb una part retractil”.

La condició del comú seria respectar la pista d’atletisme, gràcies a les grades retractils. Pel que fa a la grada principal, aquesta podria elevar-se per sobre de la carretera. Marsol explica que ja ho havien parlat amb Ordenament Territorial i el ministeri havia donat el vistiplau a una “graderia volant sobre la carretera“. Afegeix que d’aquesta manera “no s’ha de modificar el pla d’urbanisme”.

La cònsol vol evitar un estira-i-arronsa amb el comú encampadà, atès que es veu com un projecte de país.

La previsió és convocar un concurs d’idees per a la reforma ben aviat, per disposar d’un cost estimatiu i incloure una partida al pressupost de l’any vinent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada