La sala de plens del Comú d’Andorra la Vella ha quedat petita durant el jurament dels nous càrrecs elegits el passat 13 de desembre a les eleccions comunals. Aquest mandat està encapçalat per Conxita Marsol i Marc Pons, que afronten els següents quatre anys amb l’objectiu d’endreçar la parròquia i motivar els treballadors del Comú. Marsol s’ha mostrat molt il·lusionada i ha assegurat que les primeres accions, com ara endreçar i il·luminar la parròquia, es podran veure en poc temps “perquè no són excessivament cares”. Per la seva banda, la cap de l’oposició, Dolors Carmona, s’ha compromès a fer una oposició constructiva i espera que des de la majoria els facilitin  tota la informació i treballin amb transparència.

A més, s’ha marcat com a prioritat treballar perquè es faci realitat la modificació de les competències i transferències. Finalment, el cònsol sortint i  actual conseller de la minoria, Jordi Minguillón, ha aprofitat per fer un balanç de la feina feta durant els darrers quatre anys i ha definit el seu consolat com “complex i intens”. La seva nova posició dins la corporació diu que l’encara renovant el seu compromís i “controlant la majoria, donant suport a les coses que considerem que siguin un bé per a la parròquia i fent palès el desacord amb les coses en què no coincidim”. A més d’escollir els cònsols major i menor, aquest dilluns s’ha nomenat Miquel Canturri com a conseller major i capità de sometent, i Mònica Codina, com a consellera menor.

Els dotze consellers del Comú d’Andorra la Vella han pres possessió com mana la tradició, aquest dilluns 28 de desembre, en una sala de plens atapeïda de familiars, amics i veïns de la parròquia que  han volgut mostrar el seu suport. El nou equip de Govern ha promès el seu càrrec per procedir després al nomenament dels cònsols major i menor, Conxita Marsol i Marc Pons, els consellers major i menor, Miquel Canturri i Mònica Codina, i el capità de sometent, representat també per Miquel Canturri, tots ells elegits amb l’abstenció dels quatre consellers de la minoria.

La nova cònsol major, Conxita Marsol, ha assegurat tenir moltes ganes de començar a treballar i s’ha marcat com a principals objectius endreçar la parròquia i il·luminar-la, accions que diu que podrem veure en poc temps “perquè no són excessivament cares”. Altra de les seves prioritats és motivar el personal del Comú, ja que considera que són fonamentals per poder tirar endavant el seu programa electoral, i treballar amb diàleg. També tenen la intenció de parlar amb els comerciants per encarar la qüestió de l’avinguda Meritxell i l’entrada a la parròquia per l’avinguda Enclar.

Pel que fa al pressupost, els demòcrates prefereixen dedicar el temps necessari a estudiar-lo abans que sigui aprovat, ja que volen adaptar la partida d’inversions a les necessitats del seu programa.

Per la seva banda, la cap de l’oposició, Dolors Carmona, ha assegurat encarar el nou mandat amb “molta energia, i moltes ganes que es faci realitat el que ha promès l’equip guanyador”. Una de les principals preocupacions dels socialdemòcrates és abordar la modificació de les competències i transferències, ja que consideren que “els comuns tenen necessitat d’actualitzar aquest marc legal”.

Tanmateix, Carmona s’ha compromès a fer una oposició constructiva junt amb Lídia Samarra, i esperen que la majoria els faciliti tota la informació per poder treballar amb transparència.

Finalment, el cònsol sortint, Jordi Minguillón, ha fet un discurs de comiat i ha agraït al personal del Comú la feina feta pel benestar dels ciutadans. A més, ha aprofitat per fer un balanç dels darrers quatre anys recordant la reducció de l’endeutament, l’augment d’inversions i el manteniment dels serveis. Pel que fa al seu mandat, l’ha considerat “complex i intens” pel fet d’haver agafat el consolat en els darrers mesos. Tot i això, la seva nova etapa al Comú diu que l’encara amb la renovació del seu compromís i “controlant la majoria, donant suport a les coses que considerem que siguin un bé per la parròquia i fent palès el desacord amb les coses que no coincidim”.

Quant al pacte que Cd’I va trencar amb DA a última hora de tancar les llistes, s’ha mostrat contundent i ha assegura que aquest fet es va produir perquè “DA va trencar els seus compromisos”, i ha considerat que el motiu que al·legaven de no acceptaven Minguillón com a cap de llista, “són excuses, ells tenien una estratègia diferents. Finalment, ha clos garantint la continuïtat de Cd’I.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada