El fet que des dels departaments de Treball i Immigració del Govern s’hagin obert expedients sancionadors a algunes de les empreses que van fer les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell per incompliments de les condicions laborals dels treballadors és una situació “aliena” al comú. Així ho ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha destacat que la corporació ja va complir amb la legalitat amb el plec de bases pel qual es van adjudicar les obres. Des de l’oposició, però, no són del mateix parer i creuen que la corporació en té alguna responsabilitat.

Marsol ha manifestat que no té constància “oficial” d’aquests expedients i que es tracta d’una qüestió que incumbeix les empreses ja que “han de conèixer” el Codi de relacions laborals i per tant, quantes hores poden treballar els empleats i, en conseqüència “preveure torns”. Si ho incompleixen, ha dit, hi ha “mecanismes” perquè siguin sancionades i aquestes eines, ha afegit, depenen del Govern. A més a més, ha recordat que precisament el comú ja va “assumir més cost” de les obres perquè ja es va preveure que s’haurien de fer més torns per poder-les executar en quatre mesos. I ha conclòs que les empreses han de ser “suficientment responsables” de fer les contractacions respectant la legislació vigent.

De la seva banda, la consellera del PS + Independents Dolors Carmona ha destacat que “els dol” que aquest incompliment hagi estat en el marc d’unes obres del comú i ha apel·lat a una major “sensibilitat” ja que una cosa és que hi hagi subcontractes, ha dit, i una altra que hi hagi treballadors que estiguin “sense l’empara de les condicions laborals que han de tenir”. En aquest sentit, ha afegit que és una qüestió que preocupa el partit i que encara no saben “quin procediment” seguiran davant aquesta situació que s’ha donat.

De la seva banda, el conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillon ha manifestat que “aquest resultat no era d’estranyar” i ha assenyalat que la responsabilitat també és del comú ja que ha portat a aquesta situació perquè van “prémer més del compte” i van forçar, exigint uns terminis molt ajustats, a “les empreses a actuar d’una manera no gaire normal”. El seu company, Víctor Pintos, no és del mateix parer i ha manifestat que la responsabilitat és “única i exclusivament de les empreses” que han de fer efectiu un contracte al qual s’han compromès però “complint la legislació vigent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada