Mark: el nou Bill. El magnat de Facebook compareix davant el públic del MWC

zuckerbergHi havia una gran expectació per saber el que diria Mark Zuckerberg en la seva conferència del MWC. Per fi hem pogut constatar que el fundador i conseller delegat de Facebook pretén convertir-se en el nou Bill Gates per al segle XXI.

Zuckerberg va centrar la seva xerrada pública en el projecte d’inclusió tecnològica Internet.org en què participa la xarxa social amb objectiu de donar connexió a internet a dos terços de la població mundial, 5.000 milions d’habitants.

Segons un estudi encarregat per Facebook a Deloitte, la introducció de la xarxa en països en vies de desenvolupament (el que abans es deia el tercer món), podria incrementar la productivitat d’aquests països en un 25 per cent, generant 2,2 bilions de dòlars de PIB i creant 140 milions de llocs de treball nous. Això fet i fet suposaria treure a 160 milions de persones de la situació de pobresa en la qual es troba.

El projecte que ja ha estat provat en la seva versió pilot a Rwanda oferint als estudiants connexió gratis des de smartphones de baix cost, ha estat executat per Facebook, Nokia i Airtel juntament amb el govern del país africà.

Dit tot això, passem el nostre dit per la nafra. La cara de bon nen i les accions de bondat no eximeixen Zuckerberg d’haver d’explicar de treure a milions de persones del seu ostracisme de connectivitat, suposaria fet i fet i per la seva empresa, Facebook, una oportunitat de negoci sense precedents.

D’altra banda, quan algú que té 13.300 milions de dòlars al banc parla de pobres cal sospitar. El problema mundial no és la pobresa, és la riquesa que sustenta un sistema que permet i necessita aquesta pobresa.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.