Marín defensa els esforços fets a la part alta de la parròquia

La parròquia d’Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimarts al migdia el plat fort i més emblemàtic de la seva festa major, la missa i el tradicional ball de l’Esbart Santa Anna a la plaça que duu el mateix nom. L’acte ha comptat amb nombroses autoritats, entre elles el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. També hi eren els consellers i cònsols de la corporació escaldenca. La cònsol major, Trini Marín, ha aprofitat la zona on es trobava per defensar les actuacions fetes duran el seu darrer mandat en aquesta part alta d’Escaldes, així com les que estan per venir. Tot plegat està contribuïnt a que la zona “retrobi el seu encant”, el qual va perdre anys enrere un cop van començar a tancar molts dels hotels existents. Marín també ha informat que en un parell d’anys ja es podrà començar a construir el nou aparcament de 600 places, per acabar amb una de les principals mancances de la zona.

Malgrat la intensa calor que feia a la plaça Santa Anna aquest dimarts al migdia, els escaldencs no s’han volgut perdre l’esdeveniment més emblemàtic de la seva festa major. Després de la tradicional missa, la plaça s’ha quedat petita per assistir al ball de l’Esbart Santa Anna, format per adults però també per balladors molt menuts que han fet les delícies dels assistents, sobretot de familiars i amics. L’acte també ha comptat amb l’assistència de nombroses autoritats, com el propi cap de Govern i excònsol d’Escaldes, Toni Martí, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, o la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili. Evidentment també hi han estat presents els consellers i conselleres de la corporació, de la majoria i de l’oposició. La cònsol major escaldenca, Trini Marín, ha aprofitat la zona on es trobava, la part alta de la parròquia, per reivindicar la tasca feta per potenciar-la, tant durant l’anterior mandat que ella també encapçalava com en l’actual. “Abans era una de les zones més importants de la parròquia perquè hi havia molts hotels oberts”, ha exposat, “ara molts estan tancats, però poc a poc aquesta zona va retrobant el seu encant”, ha assegurat.

Com a exemples de feina feta, Marín ha ennumerat el trasllat de la biblioteca comunal a l’edifici del Centre d’Art (CAEE), l’embelliment de la plaça Santa Anna, la reforma de l’avinguda Carlemany o el futur museu Thyssen que l’any vinent s’inaugurarà a l’hotel Valira. Ara queda com a gran projecte pendent, ha reconegut la cònsol, l’adequació de zones d’aparcament. En aquest sentit, la demanda es cobrirà amb el nou aparcament Escalé de 600 places, entre la carretera de l’Obac i el Carrer Mossèn Adellach, amb accés des d’aquests dos punts. Actualment s’està treballant “en la part administrativa i jurídica” i d’aquí a un parell d’anys “es podrà començar a construir”, ha assegurat Marín.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *