A l’espera de tenir les primeres xifres d’afluència i de l’evolució de les vendes dels establiments, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha assegurat que el tancament al trànsit de l’avinguda Carlemany està sent molt positiu, sobretot per als restaurants de la zona i per a la part alta de l’avinguda, que ha vist com l’afluència de vianants s’incrementava notablement. Marín ha afegit que a nivell circulatori no hi ha hagut excessius problemes ni s’han produït col·lapses, tot i que sí que hi ha hagut queixes pel fet de deixar els semàfors dels carrers perpendiculars en funcionament tota la nit, cosa que s’ha modificat i ara es mantenen en ambre entre les 12 de la nit i les 10 del matí, a l’espera d’instal·lar-hi sensors que els activin si hi ha moviment.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha explicat que, a l’espera de tenir les xifres concretes, es pot dir que el la creació de Vivand ha comportat un augment de vianants a l’avinguda Carlemany. Marín ha assegurat que les terrasses i les botigues han estat molt plenes, tot i que ha reconegut que la crisi fa que la gent no compri com comprava abans, una circumstància que se suma al fet que ja no hi ha tan diferencial de preus com abans. Malgrat tot, la cònsol ha indicat que les opinions són molt dispars, ja que ‘hi ha comerciants que estan contents perquè han venut més que l’any passat, altres que s’han mantingut, i d’altres que han venut menys, però això no es pot atribuir al fet que l’avinguda sigui per a vianants’.

A més, Trini Marín ha manifestat que Vivand ha permès que la part alta de l’avinguda, a partir de la Plaça Coprínceps, s’hagi especialitzat en establiments de restauració i hagi augmentat la seva afluència de visitants, de manera que el moviment de gent s’ha compensat molt entre tots els trams del carrer. En aquest sentit, Marín ha recordat que fa temps la part alta era una zona molt turística, que durant els darrers anys havia baixat molt l’afluència i que en canvi, durant el mes d’agost s’ha vist molta més gent. Un dels indicadors per mesurar-ho ha estat l’aparcament de davant de l’església, que ha rebut molts més vehicles. Precisament, la setmana passada es van fer unes modificacions per poder accedir a l’aparcament baixant d’Encamp.

70.000 euros per a la plaça Coprínceps

De moment encara no s’ha avançat en el projecte d’embelliment de l’avinguda per tal d’unificar el paviment. Però una de les inversions que sí que tira endavant és la remodelació de la plaça Coprínceps, on es col·locarà nova il·luminació, s’anivellarà el paviment perquè la plaça no faci pendents, i es posaran jardineres ‘més modernes i agradables’. El cost de les millores ascendeix a 70.000 euros, i la intenció és que s’enllesteixi abans del 12 d’octubre, dia en què Vivand celebrarà una Shopping night dedicada a la moda. Marín ha indicat que aquesta acció de dinamització està tenint molt bona acceptació entre els comerços, i que de moment la despesa l’assumirà tota el Comú, ja que són realistes i creuen que de moment les accions s’han d’impulsar des de la corporació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada