Marín afirma que vetllaran per la seguretat de la ciutadania en l’afer de l’heliport

La  cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha manifestat aquest dimecres a la tarda la voluntat de vetllar per la seguretat dels ciutadans, en referència a la construcció d’un heliport nacional en una zona propera a Engolasters, després que un moviment veïnal hagi començat a recollir signatures en contra d’aquesta decisió i ja hagi fet arribar la voluntat de reunir-se amb Marín. La cònsol ha confirmat que rebrà els afectats de la plataforma un cop la corporació s’hagi reunit amb el Govern, per conèixer la situació amb detall, i ha remarcat la necessitat de no crear “cap alarmisme”. La mandatària escaldenca també ha indicat que “vetllarem per la seguretat de la ciutadania i estarem al seu costat”.

La mobilització veïnal en contra de la instal·lació de l’heliport nacional en un terreny encampadà pròxim a Engolasters segueix el seu procés i aquest dimecres durant la inauguració de l’aparcament dels Veedors, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha confirmat que es reunirà amb els afectats de la plataforma ciutadana “per conèixer els seus dubtes i inquietuds”, malgrat que aquesta trobada és durà a terme un cop la corporació s’hagi reunit amb el Govern, per disposar de tota la informació possible sobre aquest projecte.

Marín ha manifestat la voluntat de “vetllar per la seguretat de la ciutadania i la necessitat d’estar al seu costat”, tot i que també ha reconegut que a hores d’ara “no cal crear cap alarmisme sobre aquest tema”, atès que segons ha assenyalat encara no es coneixen en profunditat els detalls del projecte.

La mandatària escaldenca ha indicat que pròximament tindran una reunió amb el ministre, per tal de tractar aquest tema i conèixer de primera mà els detalls d’aquest projecte que en els darrers dies ha generat una recollida de signatures per part d’alguns veïns de la zona i altres indrets del Principat en contra de la ubicació triada pel Govern.

De moment, la cònsol ha fet una crida a la prudència pel que fa a aquesta situació, ja que encara cal que “el Govern ens expliqui i cal veure tots els informes de seguretat i acústics”. Marín també ha recalcat que “cal que el Govern expliqui a la ciutadania molt bé aquest projecte perquè és molt important”.

Per la seva banda, els ciutadans mobilitzats ja han iniciat contactes amb tots els grups parlamentaris per mirar de tractar aquest tema.

Text i foto: ANA

5 comentaris

  1. Aqui el que passa és que hi ha molt d’egoïsme. Els veïns no volen tenir problemes però el país necessita un heliport. Però, clar, no volen problemes.

  2. Clar que sí Paquito, tens tota la raó!

  3. No es tracta de crear alarmisme. Es tracta de fer proves reals. Tant costa?

  4. Que es faci una prova amb un helicòpter a veure si molesta o no. I que opinin els veïns.

Comments are closed.