‘This is pop art’ és la nova exposició temporal que des d’aquest divendres i fins al 23 de setembre es podrà visitar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), on estan representats els principals artistes del pop americà, des de la figura més reconeixible amb la sopa Campbell’s, d’Andy Warhol, passant per Keting Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein o Robert Rauschenberg. Segons explica la comissària de l’exposició, Lola Duran, la mostra, de gairebé 50 obres d’art, vol ensenyar que és el pop art d’Amèrica a través dels seus principals exponents. “Tots hem vist les reproduccions de la Marilyn o de la sopa Campbell’s, o obres de Keith Haring en infinits pòsters, però aquesta exposició permet l’apropament directe a l’obra d’art, que és una sensació molt diferent”, ressalta Duran.

Des d’aquest divendres i fins el proper 23 de setembre, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acollirà ‘This is pop art’, la nova exposició temporal que pretén apropar al públic les obres dels màxims exponents d’aquest corrent artístic. El pop art neix als anys cinquanta a Anglaterra com una reacció a l’expressionisme abstracte que regnava en aquella època. Però malgrat aparèixer a les illes britàniques, va ser a l’altre banda de l’oceà, als Estats Units, on realment el corrent artístic va arribar al seu màxim exponent.

En la nova mostra s’exposen els principals artistes del pop americà, des de la figura més reconeixible amb la sopa Campbell’s, d’Andy Warhol, passant per Keting Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein o Robert Rauschenberg. Segons explica la comissària de l’exposició, Lola Duran, la mostra de gairebé 50 obres d’art vol ensenyar que és el pop art d’Amèrica a través dels seus principals exponents i apropar-la al màxim al visitant. “Tots hem vist les reproduccions de la Marilyn o la sopa de Campbell’s, o obres de Keith Haring en infinits pòsters, però aquesta exposició permet l’apropament directe a l’obra d’art, que és una sensació molt diferent”, ressalta Duran.

El pop art creix i es fa realitat gràcies al canvi social que es va viure a la meitat de segle passat i amb l’aparició de la cultura de masses. A diferència dels altres corrents artístics, va ser el públic i les revistes populars els qui van dedicar les primers crítiques al pop art americà i els qui el van fer expandir. “És el moment en què les llaunes de sopa passen de l’estanteria del supermercat a un museu, és donar la categoria d’art a elements que són propis de la vida quotidiana”, descriu la comissària de l’exposició.

A partir d’aquesta aparició en el context de la societat de masses, la tècnica de creació de les obres d’art també va canviar. Les noves maneres de crear procedeixen sobretot de la fotografia, del collage i del còmic i es caracteritzen pels colors plans i els grans formats. A més, com a element central del pop art podem trobar la tècnica de la serigrafia, que permetia “reproduir obres fins a l’infinit”.

‘This is pop art’ es podrà visitar els mesos de juliol, agost i setembre de dilluns a dissabte de dos quarts de deu del matí a les 13.30 hores, i de les tres a les set de la tarda. Durant els mesos de juliol i agost, la sala també estarà oberta els diumenges, però només durant l’horari matinal.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada