Maria Ubach es desplaça en visita oficial a Bèlgica

La ministra Ubach amb la seva homòloga belga, Hadja Lahbib
La ministra Ubach amb la seva homòloga belga, Hadja Lahbib (SFGA)

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dimarts a Brussel·les, capital de Bèlgica, en visita de treball. L’objectiu del desplaçament és refermar la cooperació existent entre ambdós països –en els àmbits bilateral, multilateral i europeu– i compartir sobre l’actualitat internacional.

La jornada s’ha iniciat amb una reunió amb la ministra belga d’Afers Exteriors, Afers Europeus i Comerç Exterior, i d’Institucions Culturals, Hadja Lahbib. Durant la trobada, les dues ministres han destacat la bona cooperació entre Andorra i Bèlgica i s’han instat a continuar reforçant-la. En aquest sentit, Ubach ha posat en relleu la importància de seguir treballant per a assolir un Conveni entre el Principat d’Andorra i el Regne de Bèlgica per a eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI).

Així mateix, Maria Ubach ha informat la seva homòloga dels avenços de les negociacions per tal d’assolir l’Acord d’associació amb la Unió Europea. La ministra belga ha reafirmat el suport del seu govern en aquest procés.

Ubach ha aprofitat el desplaçament a Bèlgica per a mantenir una trobada amb Angelina Eichhorst, directora executiva d’Europa Occidental del Servei Europeu d’Acció Exterior de la Unió Europea. En aquest intercanvi, ambdues han constatat l’excel·lent cooperació d’Andorra i la UE en els àmbits rellevants de l’acció exterior en els organismes internacionals.

Ubach i Eichhorst han destacat, en particular, l’ajuda al desenvolupament, l’estat de dret, la democràcia, els drets humans, la igualtat de gènere i la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, han subratllat la importància d’un diàleg polític proper, tal com figura a les Conclusions del Consell relatives a un mercat interior ampliat homogeni i a les relacions de la UE amb els països d’Europa Occidental no membres de la UE i les Illes Fèroe, adoptades el 21 de juny del 2022.

TOTES LES NOTÍCIES