“Maria Reig, la rica andorrana, baixa del núvol”

Des de l’inici de la crisi, l’empresària ha transformat el seu fons de ‘private equity’ en un ‘family office’ i ha vist com les seves inversions perdien valor al mercat. També ha reculat la seva influència política a l’ajuntament de Xavier Trias.

Maria Reig és una de les empresàries amb més poder (i diners) d’Andorra, encara que va néixer a Barcelona. La seva família és la propietària de la Banca Reig, els magatzems Pyrénées i tenen negocis en el tabac. Seguint el deixant familiar, al llarg dels seus 61 anys ha ampliat i diversificat les empreses que té en propietat. Un treball paral·lel a l’activitat política, tant al petit país dels Pirineus com a la capital catalana. Però la crisi i els processos electorals l’han baixat del núvol.

La setmana passada signava la venda de l’edifici de l’antiga seu de Winterthur a la plaça Francesc Macià a un fons britànic. Una decisió que deixa palès el fracàs a l’intent de Reig de convertir l’edifici en el primer hotel de la cadena Edition a la ciutat, el segment més luxós de Marriott. “Era la millor decisió possible, ja que no va trobar el capital necessari per realitzar la inversió”, asseguren des del seu entorn. La companyia va filtrar la informació sense desvetllar el preu percebut per la venda, la qual cosa ha disparat la rumorologia sobre la seva rendibilitat. (…)

La joia de la corona de l’empresària és Reig Capital Group. Nascut inicialment com a fons d’inversió amb seu a la Torre Barcelona, en els últims anys ha acomiadat a 20 persones de l’equip inicial i s’ha transformat en un family office més. Actualment, “té el 60% dels despatxos buits”, comenten alguns treballadors.

Els analistes consultats per Economia Digital coincideixen que està en hores baixes i, amb tot, des de l’entorn de la companyia asseguren que disposa de 15,2 milions d’euros per invertir a curt termini a través de Miura Private Equity, societat inversora en la qual participa. (….)

Extracte de l’article de Cristina Farrés publicat a economiadigital.es

(Foto: economiadigital.es)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *