Primera etapa dakariana superada per Margot Llobera. La jove pilot ha acudit avui al seu primer contacte amb el seu somni del Dakar 2020, la presentació de la 42a edició de la prova a París. Un any més, aquesta cita obligada per a tots els participants ha estat el tret de sortida per a aquesta nova edició de la cursa que arrencarà el pròxim gener a Jeddah.

En el dia de l’obertura d’inscripcions, els pilots han tingut una jornada força completa amb un format molt diferent al d’anys anteriors. En aquesta ocasió només s’han organitzat tres presentacions a nivell mundial: París, Varsòvia i Buenos Aires, sent la cita francesa d’avui la destinada als pilots europeus, que veuen desaparèixer la tradicional convocatòria a Barcelona.

La jornada arrencava amb un impecable acte de presentació a l’Institut del Món Àrab de París, lloc privilegiat a escassos metres de Notre Dame. Amb un recorregut ja revelat fa alguns dies, avui ha estat David Castera el que ha detallat les novetats per a aquesta edició de la cursa: un únic país, Aràbia Saudita, 9000km i 12 etapes són el resum dels grans nombres de la prova.

Molts han estat els detalls que s’han desvetllar, com el lliurament dels roadbooks ja pintats al matí de cada etapa, una etapa “Supermarató” per a les motos (amb dues nits sense assistència) o el combustible inclòs en la inscripció per a tots els participants, sense oblidar la possibilitat per a les motos de reenganxar-se a la segona setmana de carrera si han hagut d’abandonar durant la primera.

Ja a la tarda, després un dinar conjunt per a tots els assistents, els pilots i equips han participat en un nou format de xerrades tècniques on l’organitzador ha desgranat les claus per afrontar els preparatius de la prova amb les majors garanties. Margot, atenta a tots els detalls, ha escoltat amb entusiasme totes les informacions sobre Aràbia Saudita, procediments d’inscripció i reglament tècnic, informació esportiva i informació per rookies, amb descomptes en la inscripció. Una presentació molt del grat de tots els presents.

Margot sens dubte ha estat una de les protagonistes del dia, atraient multitud de mirades al postular-se, gairebé amb tota probabilitat, com la participant més jove de la propera edició, amb 23 anys. Molt acompanyada per tots els pilots top de la cursa, ha finalitzat la seva primera “especial” del Dakar amb més ànims si és possible per afrontar els durs mesos de preparació que li queden per davant.

Margot Llobera: “Ha estat un dia molt especial, estic molt contenta d’haver estat aquí. Aquest és el començament de la meva gran aventura compartint les primeres hores amb els meus futurs companys, ja em veig en el primer bivac amb tots ells. La vetllada ha estat molt intensa i m’ha encantat que a més hagi estat pràctica, tornem a casa amb dades molt útils, aquest format més tècnic m’ha agradat molt.

Pel que fa al recorregut, crec que serà brutal. Jo no he corregut a Sud-Amèrica, però sí que he entrenat molt a l’Àfrica i tothom comenta que aquesta edició és un retorn als orígens, així que estic molt confiada amb el rendiment que puc tenir en carrera.

A més, amb les dades que ens han aportat sobre Aràbia Saudita torno més tranquil·la. Per a mi és molt impactant la diferència cultural pel que fa a les dones, així que estic segura que la meva participació i la de la resta de companyes serà molt positiva per a les dones saudites i la societat en general, crec que el Dakar ajudarà molt a l’obertura d’aquest país.

No puc demanar més en el meu primer contacte amb la carrera, estic encantada d’estar en aquesta gran família, cada dia estic més a prop del meu somni. “

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada