Quart dia del ral·li 1.000 Dunes. Avui etapa sencera al desert del Sahara, a Merzouga. Aquesta prova anomenada 13 pics per que havien de pujar les 13 superdunes més altes de la zona, algunes de més de 200 metres d’alçada amb pendents superiors al 40%. Si la pujada és difícil, la baixada encara ho és més.

Etapa avui de navegació pura, molt complicada per la uniformitat del paisatge i la manca de punts de referència i només utilitzant l’equipament de la moto, el roadbook i la brúixola, sense GPS. S’havia de coronar les dunes seguint els recorreguts que permetin la seva ascensió i el seu descens.

El primer bucle ha anat molt bé a la Margot. En el segon s’ha perdut varies vegades degut a aquesta dificultat. Una vegada perduda, amb aquest sistema d’orientació per roadbook, la única forma de recuperar el traçat, és anar a l’anterior waypoint i tornar al traçat del roadbook. Al km 40 s’ha perdut definitivament perquè no ha pogut tornar al waypoint i ha tornat cap al campament. El tram de tornada, de 130km ha estat de dunes, encara que més petites, i algunes pistes.

El dia ha estat molt dur físicament, però les decisions en cada moment han estat les correctes. Aquest tipus de prova de navegació pura és importantíssima per afrontar amb èxit un futur Dakar.
L’aprenentatge ha resultat molt positiu.

ML

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada