Aprofitant la seva estada a la Seu d’Urgell per prendre part en la 27a Trobada Empresarial al Pirineu, el ministre d’Afers Exteriors i de Cooperació espanyol, José Manuel García Margallo, ha reiterat el suport a Andorra en les negociacions amb la UE. Ho ha manifestat a la sortida de la trobada que ha mantingut amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en què aquest l’ha informat de l’estat de les negociacions així com de l’aprovació de la Llei d’intercanvi automàtic d’informació fiscal. També han parlat dels refugiats sirians que Andorra vol acollir i de la reunió sectorial d’educació que ha de tenir lloc a Andorra al setembre.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut una reunió bilateral aquesta tarda amb el seu homòleg espanyol José Manuel García Margallo, aprofitant la seva estada a la Seu d’Urgell, a la 27a Trobada Empresarial al Pirineu. A la sortida d’aquesta trobada, Margallo ha reiterat el suport d’Espanya en les negociacions amb la Unió Europea.  En la trobada, a la qual els ha acompanyat l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ambdós ministres han pogut tractar aspectes d’interès comú.

Així, segons han informat des de l’Executiu, Margallo ha mostrat interès per l’estat de les negociacions per un Acord d’Associació amb la UE, en aquest sentit Saboya, ha entrat en el detall de les converses que s’estan duent a terme amb la UE, en matèria de lliure circulació de mercaderies i del calendari de la negociació amb la UE previst per als pròxims mesos.

D’altra banda, el ministre Saboya ha informat al seu homòleg espanyol de la recent aprovació per part de l’executiu del projecte de Llei d’intercanvi automàtic d’informació fiscal, en el marc europeu i en el marc multilateral de l’OCDE.

Un altre dels aspectes exposats en aquesta reunió ha estat el relatiu a les accions que s’estan treballant paral·lelament amb el Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya pel que fa al compromís d’Andorra a la crida internacional per acollir els refugiats del conflicte de Síria. En aquest sentit, Saboya ha volgut agrair a Margallo l’ajuda en matèria d’informació, procediments i legislació per atendre l’arribada dels refugiats sirians.

Finalment ambdós ministres han parlat del desenvolupament de la reunió sectorial d’educació que ha de tenir lloc a Andorra el pròxim mes de setembre en el marc de la Cimera Iberoamericana i de la importància de la presència de les autoritats educatives dels països participants per establir sinèrgies i impulsar diferents col·laboracions.

Text ANA, Foto: SFG

1 comentari

  1. Foto:Servei Fotogràfic Govern d’Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada