Un amor que no té comparació amb cap altre i que el descobrim i experimentem només quan ens convertim en Mares, s’ha casades o solteres.

Per a mi el significat de MARE només és el moment mateix de la gestació. No triem on néixer, ni ha les nostres mares tampoc.

Perquè per a mi MARE va ser realment la meu ÀVIA encara que no em parir, té el significat següent.

Aquesta persona que amb tota delicadesa ens cuida en la nostra etapa d’indecisió, ens ensenya amb amor a valer-nos en la vida i ens aixeca amb dolçor davant de cada caiguda.

Aquesta dona, que no dorm quan estem malament, que viu en carn pròpia cadascun dels nostres patiments i que s’alegra amb cada alegria i assoliment nostre, com si fos seu.

És la dona que hi és, sense miraments, sense egoismes. És l’amor de Déu fet dona, el més sincer, el més pur. Que donaria la vida per nosaltres, si fos necessari. Sempre desitjosa de fer-nos bé, i encara que com a ésser humà pugui equivocar, mai ho fa per maldat.

És l’ésser sublim amb què aprenem el veritable significat de la paraula AMOR, CONTENCIÓ, LLIURAMENT, SINCERITAT.

De nens creiem que les nostres mares o les persones que han fet d’elles tot ho pot, que no sent cansament, que no pateix aquesta imatge que guardem d’ella amb el temps no coincideix amb la que veiem quan passen els anys. Llavors vam descobrir que també pateix, es cansa, està trist, no té força, calla ocultant el dolor.

La veiem com un heroi sobreviure a grans tragèdies, nos acompanyat contenint i mostrant-nos la vida sempre del costat més bell.

De nens no entenem les seves llàgrimes, d’adults ens preocupen, o no les comprenem.

Així com nosaltres necessitem tantes vegades de la protecció d’aquests braços forts, de la comprensió dels nostres gestos o dels nostres silencis, del nostre dolor. elles també ens necessiten.

Per això ens hem d’aturar i observar-les, abraçar i fer que sentin que estem allà, que ens importen, que són valuoses, i d’aquesta manera tornarem a elles el més bell sentiment que ens va ensenyar, el sentiment que porta pau i tranquil·litat en els moments difícils de la vida, el que ens conté, el que minimitza el dolor, el que ens fa lluitar pels nostres somnis i ideals, però per sobretot ens ensenya a donar sense demanar res a canvi : el Amor

Algun dia, quan els nostres fills siguin prou grans per entendre la lògica que motiva les mares, els direm :

Et vaig estimar prou com per preguntar a on anaves, amb qui, i a quina hora regressaries a la casa.

Et vaig estimar prou, com per insistir que estalviaràs diners per comprar-te una bicicleta encara que nosaltres els teus pares poguéssim comprar un.

Et vaig estimar prou, com per callar i deixar-te descobrir que el teu nou i millor amic era un poca cosa.

Et vaig estimar prou, com per fastiguejar i estar a sobre teu, durant dues hores, mentre arreglaves la teva habitació, una feina que m’hagués pres a mi, només 15 minuts.

Et vaig estimar prou, com per deixar-te veure la meva ira, desil·lusió i llàgrimes en els meus ulls. Els fills també han d’entendre que no som perfectes.

Et vaig estimar prou com per deixar que assumiràs la responsabilitat de les teves accions, encara que els càstigs eren tan durs que trencaven el meu cor.

Però, sobretot, et vaig estimar prou com per dir-te que ” NO ” quan sabia que em anaves a odiar per això.

Aquestes van ser les batalles més difícils per a mi. Però estic contenta per haver guanyat perquè, al final, també les vas guanyar tu. I algun dia, quan els teus fills siguin prou grans per entendre la lògica que motiva els pares, tu els diràs : ” Et vaig estimar prou, com per fer tot el que vaig fer per tu “.

En aquest dia especial de totes les mares, en els meus pensaments la tinc present, s’oprimeix meu pit quan la recordo, la seva veu i el seu perfum estan en la meva ment.

Mai hi haurà dona amb tant cor, m’ensenyava el camí, els meus passos guiava, em va criar de nena amb tot el seu amor, protecció i tendresa sempre em donava.

Mare és qui escolta les teves tristeses i alegries, la que sempre ensenya a defensar-te en la vida. Si hi ha problemes no és feble, brindant sempre consells, lluita sempre pels seus fills, predicant amb el seu exemple.

Ella t’acompanya sempre en els triomfs i fracassos, una mare et dóna suport quan estàs desanimat.

Encara que li passin els anys té fresca a la memòria des dels teus primers passos, fins al dia que t’enamores.

Diàriament cal honrar, quan és jove i en la seva vellesa, com a un tresor cuidar-la, com ella va fer en la teva infantesa. Cada oportunitat que tinguis amb una visita o trucada. A les mare que adopten, a les mares solteres, o per exemple com la meva àvia que em criat, a totes elles cal demostrar-los que les mestresses!

FELIÇ DIA DE LA MARE A TOTES LES DEL MÓN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada