Demà dilluns es presenta el llibre de memòries d’Àlvar Valls

memoriaDemà dilluns es presenta a Andorra el llibre de memòries del periodista i escriptor Àlvar Valls titulat Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998), publicat per Edicions del 1979. La presentació anirà a càrrec de l’excap de Govern Marc Forné que va ser l’advocat defensor de l’autor en el procés pel qual va ser jutjat pel Tribunal de Corts l’any 1986, quan feia set anys que residia clandestinament a Andorra i va ser descobert i jutjat per ús de documentació falsificada. L’acte tindrà lloc demà dilluns 7 d’abril, a les 8 del vespre al restaurant Borda Major d’Encamp i comptarà amb la col·laboració de la llibreria La Puça.

Àlvar Valls hi relata la pròpia experiència com a militant independentista a la dècada del 1970, en què va estar enquadrat durant sis anys al Front Nacional de Catalunya i un any a l’organització militar EPOCA en qualitat d’alliberat. En un total de 470 pàgines, descriu en clau autobiogràfica els convulsos anys del final del franquisme i del començament de la Transició, l’acció unitària dels partits democràtics clandestins i la lluita particular de l’independentisme, el pas de l’acció política a la lluita armada, la quotidianitat dels militants armats alliberats, la seva detenció i empresonament i, més tard, el seu exili de vint anys a París i a Andorra.

Escrit amb un aire de novel·la, però amb tots els personatges i les situacions reals, Al cap dels anys és una aportació a la memòria històrica en forma d’una minuciosa crònica en la qual un testimoni de primera mà descriu fets i circumstàncies poc o gens divulgats que ajuden a fer conèixer la lluita d’aquells catalans i catalanes que fa 40 anys ja lluitaven per la independència.

El volum, a més d’il·lustracions documentals, inclou dos textos introductoris a càrrec, respectivament, de Miquel Sellarès i Carles Sastre, i conté un apèndix amb una desena de retrats literaris d’antics companys de l’autor.

L’edició del llibre ha estat possible després d’una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma, portada a terme durant el mes de febrer, que va ser objecte d’una gran expectació, ja que va assolir el seu objectiu econòmic en només quatre dies i es va tancar amb una recaptació del 161 % de l’objectiu inicial.

Aquesta serà la primera aparició a Andorra del llibre de Valls, que per Sant Jordi estarà present a les llibreries.

TOTES LES NOTÍCIES