Mapes per al desastre

mobil

Hi ha pocs sectors en les NNTT en què la possibilitat de desenvolupament sigui tan gran com en el camp de la geografia.

La geolocalització és una eina de la qual encara no tenim els fruits que una tecnologia amb un potencial tan gran pot oferir-nos.

No sorprèn que algunes de les empreses més punteres d’Espanya, estiguin treballant de ple en aquest àmbit. És el cas d’Indra que recentment ha donat a conèixer que està treballant amb les autoritats del Nepal per desenvolupar mapes que amb georreferencias, siguin capaços de gestionar de forma eficient l’ajuda necessària en cas d’un gran sisme al país.

L’empresa ha lliurat més de 700 productes cartogràfics que detecten els riscos i el disseny que han d’adoptar els plans d’actuació i ajuda quan es produeix un terratrèmol.

Aquest projecte està emmarcat dins del Servei de Gestió d’Emergències, del programa europeu d’observació de la Terra Copernicus que va entrar en vigor en 2012 com una forma de millorar la gestió en els desastres naturals o les crisis humanitàries.

Com podem observar, Europa, i en aquest cas una empresa espanyola, mitjançant la innovació, intenten donar un nou sentit al Vell Continent. Ara ja no es tracta d’expandir els imperis a força de sang, ara Europa tracta d’expandir el seu coneixement.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *