Mapa de la qualitat de l’aire

google earth

Gràcies a Google Maps i Street View, actualment és possible veure llocs del món sense haver-los visitat. D’aquesta manera un usuari pot decidir si emprendre un viatge en funció del que ha vist o el que no ha vist a la xarxa.

En el seu afany de cartografiar el planeta sencer, Google ha desenvolupat un nou producte. Es tracta d’un mapatge diferent al que ens té acostumats l’empresa, ja que el que pretén el major cercador del món amb la seva nova iniciativa anomenada Earth Outreach, és informar-nos de quins són els millors llocs del planeta en matèria de medi ambient.

A partir dels cotxes reservats per fotografiar a 360 graus el món, Google instal·larà uns sensors que detecten els nivells de contaminació de l’aire en cada punt pel qual passen els automòbils. D’aquesta manera pot arribar a detectar els nivells de components perillosos per a la salut humana com diòxid de nitrogen, òxid nítric, ozó, monòxid de carboni, diòxid de carboni i metà, i finalment crear un mapa de les zones menys saludables per als usuaris.

De moment es tracta d’un projecte en vies de desenvolupament que està sent testat a Denver. Tres dels vehicles de l’empresa recorreran els carrers de la ciutat americana durant 750 hores per fer aquesta ruta de la qualitat de l’aire. Lluny queden aquestes èpoques en què els cotxes a més de fotografiar els carrers, recollien informació confidencial de les xarxes wifi.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

1 comentari

  1. La incineradora es te que tancar.Geeni te la solució totalment ecològica i residu 0 . La inversió aprox 20 milions de € se amortitza en 6-7 anys

Comments are closed.