Manuel Suárez presenta, a la Seu d’Urgell, el llibre “Som herència, som educació”

L'escriptor Manuel Suárez
L’escriptor Manuel Suárez

El biòleg Manuel Suárez presentarà aquest dijous, 18 d’agost, a la Seu d’Urgell, el seu darrer llibre, Som herència, som educació, editat per Horsori. L’acte tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal, a partir de les set del vespre, i comptarà amb les intervencions de l’escriptor Isidre Domenjó i del propi autor. Amb aquest llibre, Suárez ha volgut omplir de contingut un fet que considera crucial: la importància de la educació. “En l’educació tenim les solucions a tots els problemes que ens afecten a nosaltres i a la societat en què vivim”, afirma.

“Sabem que els gens que heretem dels pares són els substrat bàsic del que som, però això és només una part —conclou Suárez—. És l’ambient en què vivim i ens eduquem el que nodreix, adapta i completa el resultat final del que és cada persona. I aquesta part que li diem ambient, amb les experiències viscudes, l’entorn o la cultura, està influït o modulat per l’educació”.

En els diversos capítols del llibre, l’autor aborda temes com ara la formació en valors, la importància d’ensenyar a aprendre i a pensar, la resolució de les desigualtats, la sexualitat, la salut, l’alimentació, l’envelliment, les noves tecnologies, la conservació del medi ambient, la recerca, els diners…, temes molt diferents que, tanmateix, giren tots al voltant de l’educació.

Manuel Suárez va néixer a Sueros de Cepeda (León) el 1951. Va viure i estudiar a la Seu d’Urgell i, després, es va traslladar a Barcelona, on es va llicenciar en Biologia. Ha treballat en el món de l’ensenyament i la formació. És autor dels llibres La ciència, tard o d’hora, ho explica tot (Ed. Stonberg) i Esport i salut. Què hi diu la ciència (Universitat de Barcelona).

TOTES LES NOTÍCIES