embaras

Brillant, llarg, frondós, fort. Així llueix el cabell durant l’embaràs. Però, en els 2 a 3 mesos posteriors al part, el 100% de les dones experimenta una caiguda que, en alguns casos, pot ser important, segons dades dels laboratoris Ducray. T’expliquem perquè i què podem fer per mantenir-lo sa i fora de perill.

Els canvis físics que experimenta la dona durant l’embaràs i el puerperi afecten també a la salut del cabell. En pocs mesos vam passar d’una situació de brillantor i salut a una pèrdua de cabell que, en alguns casos, pot ser molt important. Per què es produeixen aquests canvis? Com ha de cuidar el cabell durant aquesta etapa? Podem evitar la caiguda? El Doctor Germán Prim de Svenson* ens dóna algunes respostes i consells sobre el tema.

De quina manera afecta l’embaràs al cabell?
“Els canvis hormonals produïts durant l’etapa de gestació afavoreixen les fases anàgena (de creixement) i catàgena (estacionària) del cabell, i redueixen la telógena o de caiguda. Pel que el cabell llueix amb més vitalitat i llustre”, explica el Dr. Delgado. No obstant això, no cal confiar exclusivament en el fet que les hormones “protegeixen” el nostre cabell i cal reforçar la seva salut, i la de tot l’organisme, amb una dieta adequada al període de gestació que inclogui tots els nutrients necessaris, amb especial atenció al ferro (llenties, cereals, llucet, vedella, espinacs, ametlles…), el que redundarà en el benestar de l’organisme en general, i del cabell en particular.

Han de canviar els hàbits d’higiene capil·lar durant l’embaràs?
Sí, perquè la situació del cabell canvia. Els canvis hormonals propis de la gestació afavoreixen generalment la producció de greix. “Si tenim un cuir cabellut sec pot ser que millori la seva hidratació i la brillantor del cabell. No obstant això, en pells amb tendència grassa es converteix en un franc inconvenient, ja que l’aspecte del cabell pot ser especialment gras”, assegura el doctor.

Els cabells secs requeriran menor hidratació. Per contra, els cabells grassos han de fer servir productes adequats per regular la producció greix i incrementar la freqüència de rentat, si fos necessari.

Es poden realitzar tractaments especials per al cabell com queratina o tints?
“No hi ha evidència que demostri l’efecte perniciós d’aquests tractaments. Tot i això, es recomana evitar l’aplicació de productes químics, especialment durant el primer trimestre”, assegura Delgado.

I després del part, ¿què li passa al cabell?
Després de l’embaràs es restitueix l’estat hormonal previ, per la qual cosa tendeix a recuperar el patró de caiguda habitual. “A més, hi pot haver una pèrdua accentuada del cabell a causa tant l’estrès que comporta la gestació com a un estat nutricional carencial, atès que els nutrients durant la gestació han anat encaminats al creixement i desenvolupament del futur nadó”, comenta.

En aquests casos es recomana sotmetre al cabell a un tractament correctiu que, com apunta el Dr. Germán Delgado, “ajudi a incrementar la densitat capil·lar, estimuli el creixement del cabell i redueixi la seva caiguda”.

Contra la caiguda post-part

• Tractament Trico Plus + de Sevenson. Tractament capil·lar contra la caiguda del cabell en dues fases, especialment indicat per a la caiguda reaccional després del part. Actua com a regulador i normalitza el metabolisme cel·lular, aportant brillantor i hidratació i prevenint el dany capil·lar, i millora la irrigació dels fol·licles pilots, ajudant a que el pèl creixi més fort i resistent. 453,75 €

• Creastim de Ducray. Loció capil·lar formulada especialment per la caiguda reaccional i els casos de caiguda després del part; frena la caiguda i reactiva el creixement, des del primer mes el cabell recupera volum, força i densitat; pot utilitzar-se durant el període de lactància. Caixa dos flascons esprai 30ml 51,50 € (1 caixa és un tractament compleo de 2 mesos de durada). En farmàcies i parafarmàcies

• Cerafill Scalp Energizing Treatment. Tractament diari formulat per la caiguda ocasionada per desajustos hormonals o estrès; alimenta el fol·licle i crea un entorn òptim per al creixement del cabell, conté Aminexil, molècula que prevé l’acumulació de col·lagen al voltant del fol·licle i el seu “ofegament”; Cerafill és una marca professional de tractament contra la caiguda i la pèrdua de densitat del cabell, que neix amb el suport científic dels laboratoris Redken. 125ml 32 €. en perruqueries

• RF80 de René Furter. Tractament que actua contra la caiguda reaccional del cabell amb dues accions: nutritiva, aportant un aminoàcid essencial per a la síntesi de la queratina que nodreix el bulb pilot i afavoreix el creixement del pèl, lluitant contra l’envelliment titular; i vascular, estimulant la síntesi del factor de creixement (VEGF) de la xarxa microcirculatoria al voltant del bulb pilot i activant la microcirculació. 12 ampolles de 5ml 51,90 €. En farmàcies i parafarmàcies

* Svenson és una companyia multinacional d’origen espanyol que ofereix tècniques mèdic-cosmètiques i solucions a problemes capil·lars per a homes i dones i per a tot grau d’alopècies o calvícies irreversibles. Actualment és líder a Europa i compta amb més de 60 centres propis a Espanya, Alemanya, Portugal i Suïssa amb més de 600 empleats.

Per Belleza Activa / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada