Mans Unides espera recaptar 124.000 euros per finançar quatre projectes el 2014

meritxell-farreroSota el lema Un món nou, projecte comú, Mans Unides ha engegat com cada febrer la seva campanya per finançar diverses accions de cooperació. Enguany, l’objectiu és arribar a recollir 124.363 euros amb activitats benèfiques i les col·lectes de les parròquies i ‘inspirar-se en aquest lema per accentuar la solidaritat’, ha apuntat la presidenta de l’entitat, Meritxell Farrero.

Mans Unides centra la seva campanya del febrer del 2014 en un dels objectius del mil·lenni de l’ONU, concretament el vuitè, per fomentar una aliança mundial per al desenvolupament. Seguint aquest objectiu de fer ‘més viu’ el sentit de la solidaritat, Mans Unides ha programat quatre activitats que han d’ajudar a l’entitat a recaptar els 124.363 euros necessaris per finançar quatre projectes de cooperació, com ha explicat la presidenta de l’ONG, Meritxell Farrero.

De fet, d’aquests 124.000 euros ja es disposa de 69.000 euros gràcies a la subvenció rebuda del Govern de 44.071 euros per al projecte que ja desenvolupa l’ONG al Camerun i a l’aportació de 25.000 euros d’una família del país que es destinen a una iniciativa que es realitza a Benín. Per tant, queden uns 55.000 euros per recaptar, una xifra una mica superior a la de l’any passat, quan es van recollir 52.000 euros.

L’organització continua per tercer any amb la construcció d’un centre per a malalts de Sida a la població de Yaoundé, al Camerun. Enguany s’espera poder destinar-hi 76.863 euros, comptant amb la subvenció del Govern, per adquirir la maquinària necessària per fer el diagnòstic del VIH.

El segon projecte que és finançat íntegrament per una família del país és la construcció d’una fleca gestionada per malalts mentals a la localitat de Cotonou, a Benín, que busca la reinserció social d’aquestes persones.

Gràcies a aquesta donació, ha apuntat la vocal de l’entitat, Carmela Sellart, s’ha inclòs un nou projecte, en aquest cas a Guinea, que consisteix en la construcció d’una sala polivalent en una escola primària i s’hi destinaran 10.000 euros.

Per últim, l’entitat andorrana aportarà 12.500 euros al projecte de Mans Unides diocesana d’ampliació d’una escola a Haití que va resultar afectada pel terratrèmol del 2010.

Mans Unides ha organitzat quatre activitats centrals aquest mes de febrer per recaptar fons per aquests projectes i sensibilitzar la població. Divendres 7 de febrer tindrà lloc la vetllada de dejuni voluntari amb una conferència sobre la lluita contra la Sida al Camerun. Dissabte 15 de febrer hi haurà una actuació de l’Esbart de les Valls del Nord a la sala del Prat del Roure d’Escaldes amb una entrada de 5 euros. En tercer lloc, dissabte 22 de febrer es farà una vetllada musical amb les corals del país i artistes convidats a l’església de Sant Esteve, també amb una entrada de 5 euros. L’últim acte serà la projecció del documental Invisibles als Cinemes Illa Carlemany.

Tant Farrero com Sellart han reconegut que les donacions han caigut una mica amb la crisi però han afirmat que ‘la generositat hi és encara’. A més de les activitats, Mans Unides rep bona part dels seus fons de les col·lectes de les esglésies.

TOTES LES NOTÍCIES