Manipulació sentimental

Omar El Bachiri
Omar El Bachiri. Psicòleg

Trobar-se manipulats per amor és una situació molt dura d’acceptar perquè no li trobem sentit. No entenem com algú que està amb nosaltres per decisió pròpia ens condicioni el comportament d’aquesta manera. Com pot ser que els fills o la parella sentimental juguin amb els nostres sentiments de tal manera que ho fan servir com a moneda de canvi? Si no em dones això o allò deixo d’estimar-te, és una de les frases més comunes entre els fills de pares separats. Són infants que si no se’ls para els peus i se’ls ensenya que amb el xantatge emocional no aniran en lloc, ho convertiran en la seva eina d’interacció parental.

Això per una banda i, per l’altra, tenim el xantatge de la parella sentimental, una interacció basada en la força mental. Per això mateix ha de quedar clar que en el xantatge emocional no hi ha lloc per a l’amor i la bondat ja que és una eina per a destruir la part cognitiva de l’altra persona. Es tracta de fer-li creure que es troba en la situació actual per culpa seva i que, a més a més, demana massa afecte o atenció personal, fins i tot, en ocasions, la tractarà d’addicte emocional.

És a dir, girarà la truita i la manipularà amb les carències emocionals que va utilitzar per a seduir-la. Tots en tenim alguna i quan ens ajuntem amb algú és perquè aquesta persona ens complementa i, això, ens provoca sentiments de plaer i de benestar.

Com a forma d’exemple, tenim la carència d’afecte, d’amor, de sexe, d’estar acompanyats en certs moments del dia, etc. Aleshores, aquesta persona ens inunda de la nostra carència i passat uns 12 mesos canvia el seu comportament i va reduint tant la quantitat com la seva freqüència, fins al punt d’haver de suplicar per ella i és exactament el seu objectiu, la nostra submissió total. Ara, una manera d’anticipar-se al malestar és deixant-li ben clar que estem amb ella perquè ens equilibra la balança emocional i que si deixa de fer-ho la relació s´acaba, que si no rebem, no donem i el tracte es trenca.

 

També podeu seguir-me a https://www.facebook.com/elbachirri

[do_widget id=category-posts-pro-64]