Aquest dilluns al migdia s’ha dut a terme, pels carrers del centre de la Seu d’Urgell, una manifestació amb motiu de l’1 de Maig. La mobilització, convocada pel col·lectiu de l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell (CUP, Arran i Endavant) volia denunciar l’augment de les desigualtats socials i econòmiques amb el lema ‘La seva riquesa, la nostra misèria. O nosaltres o ells’.

Els participants van protestar “contra totes les formes d’explotació” i per “defensar els drets de la classe treballadora i denunciar el capitalisme patriarcal com un sistema injust”, que consideren que “cal substituir per una alternativa socialista i feminista” i que atorgui “tot el poder per al poble”.

Poques hores abans d’aquesta manifestació, el parc del Cadí va acollir divendres la presentació del Fòrum Social de l’Alt Urgell, que uneix diversos col·lectius de l’esquerra alternativa de la comarca amb l’objectiu d’organitzar xerrades, debats i activitats sobre les temàtiques que els preocupen. A banda de la CUP, Arran i Endavant, també en formen part Dones Feministes, la PAH Alt Urgell, l’Assemblea d’Estudiants de l’Institut Joan Brudieu, la Plataforma Suport Refugiades i la Xarxa de Suport Mutu.

Xènia Antona, com a portaveu del Fòrum, va justificar la creació d’aquest nou òrgan per l’objectiu de “treballar contra l’atac del capital i el neoliberalisme i analitzar com afecten aquestes polítiques en diferents àmbits”. Antona també va explicar que des d’ara duran a terme una sèrie d’activitats que volen culminar amb una Trobada Social el 17 de juny vinent, just el dia després de la cloenda de la Trobada Empresarial al Pirineu.

De la seva part, Pol Vidal apunta que no neixen amb cap referent concret i que la idea ha sorgit de “intuïció de veure que tot està molt lligat” i que aquests col·lectius comparteixen inquietuds comunes o semblants per “compartir lluites de manera més productiva”.

Els impulsors han concretat que al llarg d’aquest mes i el vinent aniran anunciant les xerrades i trobades que duran a terme, cadascuna sobre un tema concret amb la idea que hi participin tots els col·lectius involucrats i, si és possible, sumar-hi més persones. De moment han creat un correu electrònic i un perfil a Facebook per mantenir el contacte i anunciar les activitats.

(Text i foto: RàdioSeu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada