Manifest per a la creació d’una àrea econòmica Andorra-Pirineu

Aquest dimarts s’ha presentat el Manifest per a la creació d’una àrea econòmica Andorra-Pirineu i el posterior lliurament a Sindicatura. Un projecte transfronterer que té l’objectiu de promoure l’activitat econòmica i enfortir la relació amb la Unió Europea a través de l’acord d’associació.

Andorra i el països veïns han mantingut històricament una relació d’afinitat cultural, econòmica, politica i social. Tot i això, aquesta relació no s’ha formalitzat.

Segons ha informat RTVA, és per això que unes 300 persones s’han unit per singar un manifest amb l’objectiu de formalitzar una àrea econòmica entre Andorra i el seu entorn. Un dels promotors del manifest, Joan Ganyet, destaca que “a Andorra som un pol d’activitat econòmica i de serveis al Pirineu però amb una dimensió física molt petita”. Per tant, afegeix, “es tracta d’establir un nou pol de relacions formals reconegudes per la Unió Europea entre França, Espanya i Andorra en benefici de totes les parts”.

Un reconeixement que s’emmarcaria en l’acord d’associació que està negociant la Unió Europea i Andorra. Una oportunitat per enfortir les relacions amb els veïns i en especial amb l’àrea pininenca. Permetria dinamitzar l’economia obrint-la a nous mercats. Antoni Pol és un altre dels promotors del manifest. Remarca que “si aquesta complementarietat es reconeix legalment i si aconseguim un marc adequat amb l’acord d’associació, podríem facilitar les relacions i, a nivell econòmic, passar d’un mercat interior de 100.000 habitants a un de 300.000″.

El manifest s’ha presentat aquest dimarts i s’ha lliurat a Sindicatura. Imprès en quatre llengües té el suport d’unes 300 persones que s’hi han adherit.