El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assegurat, aquest dijous després de la sessió de Consell Sabut, que el Comú tancarà l’any amb un endeutament ‘bastant per sota’ del 200% dels ingressos que marca la Llei, però considera que la solució per als comuns que hauran sobrepassat aquest límit, com el de la Massana, no passa per una moratòria, sinó per resoldre el problema de les societats participades. De fet, Mandicó ha assegurat que les lleis estan fetes per respectar-les, però que el problema de la Massana no ve del Comú sinó de les societats participades, i que, per tant, s’ha de buscar una solució entre tots ‘per buscar un terme mig’. En aquest sentit, el cònsol ha recordat que actualment els computa el deute però no els ingressos de les societats participades, però que tampoc seria bo que computessin, ja que llavors l’endeutament es podria disparar.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha dit que el Comú de Canillo, si l’any continua com fins ara ‘anem molt tranquils’, ja que ‘estarem bastant per sota’ del llindar d’endeutament que fixa la llei. Així, Mandicó ha recordat que el 2012 sí que es va tancar al 203%, però que es tracta d’una situació puntual i que les previsions pel 2013 són molt millors.

Pel que fa a la problemàtica del no compliment d’aquest sostre per part d’alguns comuns, com és el de la Massana, el cònsol de Canillo ha dit que és important que es fixi un sostre perquè no hi hagi la temptació de fer coses que no són necessàries, i que la llei hi és per complir-la. No obstant, ha assegurat que el problema són les societats participades, com les estacions d’esquí que tenen tant la Massana com Canillo, i que el que s’ha de fer és solucionar aquest aspecte que tant els perjudica, i que hi ha diverses opcions, buscant un terme mig entre el fet que computin tant el deute com els ingressos. Mandicó ha afegit que la solució s’ha de buscar de manera conjunta, i que vist que s’ha començat a tractar entre el Comú de la Massana i el Govern, ha donat tot el seu suport als cònsols de la Massana per tirar-ho endavant.

Pel que fa a les negociacions sobre la delimitació de competències, Josep Mandicó ha assegurat que la qüestió va avançant, tot i reconèixer que hi hagin escèptics perquè fa molt temps que dura.

D’altra banda, durant la sessió de Consell d’aquest dijous s’han aprovat els preus públics de les activitats esportives d’estiu i de les activitats per a la gent gran. Tal com ha explicat la consellera de Social, Sandra Balcon, s’ha acordat augmentar la quota de l’activitat de tai-txí passant de 35 a 50 euros, perquè només hi participen cinc padrins, amb l’objectiu d’equilibrar les despeses d’aquest departament tenint en compte que dels 7.000 euros totals que s’hi destinen, 4.000 són per a aquesta activitat, i que actualment s’ofereixen diversos tallers setmanals de forma gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada