consols-canilloEl cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, confia arribar a una entesa amb el Govern per solucionar el conflicte de l’ITP aquesta mateixa setmana. Ho ha manifestat aquest dimecres, després de la sessió de Consell de Comú, en què ha explicat que ‘estem a prop’ ja que l’Executiu va proposar que els comuns es quedin un 2,5% i el Govern un 1,5% mentre que la contraproposta dels cònsols va ser d’un 3% i un 1% respectivament.

Josep Mandicó s’ha mostrat optimista pel que fa l’acord entre els comuns i el Govern per solucionar la disminució d’ingressos que han patit les administracions locals per concepte d’ITP a causa de l’entrada en vigor de l’IGI. El cònsol ha indicat que ‘no hi hauria d’haver massa problema per tancar l’acord’ i creu que s’assolirà aquesta mateixa setmana, durant la reunió que mantindran aquest dijous amb el Govern. ‘Ells van fer una proposta i nosaltres una contraproposta i ara ho hem de discutir’, però considera que la proposta del Govern d’invertir els percentatges i l’opció dels cònsols de repartir un 3% per als comuns i un 1% per al Govern, no divergeixen massa i es podrà arribar a un acord.

Des del Comú d’Ordino no han volgut encara valorar l’impacte que podria tenir l’intercanvi dels percentatges de recaptació de l’ITP proposat pel Govern perquè és un impost amb una ‘volatilitat molt gran’, segons el conseller de Finances, Jordi Ordóñez.

Ordóñez ha indicat que fins que no tanquin l’any no podran saber si es pot compensar el que han deixat d’ingressar amb l’IGI i el que podrien haver ingressat i que si és difícil preveure les operacions immobiliàries encara ho és més quan són entre particulars. A tall d’exemple, el conseller ha exposat que l’any 2013 van preveure uns ingressos per ITP de 75.000 euros i n’han recaptat 190.000. Amb tot, Ordóñez ha valorat positivament la intenció del Govern de buscar una solució per aquest tema i que ‘no s’hagi descuidat’.

Pel que fa a la negociació de les competències, Mandicó coincideix amb d’altres cònsols a l’hora d’assenyalar que és possible que el debat no estigui tancat al mes de juny. Tot i això, confia que en les properes reunions -aquest dijous és la següent- es puguin tornar a asseure i mirar ‘si els seus punts i els nostres poden coincidir al màxim possible i tancar-ho, és qüestió de començar a tancar punts’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada