El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha avançat aquest dimecres després de la sessió de Consell de Comú que en el que portem de temporada d’esquí, Grandvalira ha venut de moment 100.000 dies d’esquí més que la campanya passada. Així, tot i que les xifres estan per sobre de l’any passat, encara estan una mica per sota de fa dos hiverns. El cònsol també ha detallat que el desembre va ser molt bo, i que durant les primeres setmanes de gener va afluixar l’ocupació, tot i que s’ha tornat a reactivar a finals de gener i principis de febrer. D’altra banda, la sessió de Consell de Comú d’aquest dimecres ha servit per fer la tradicional subhasta dels cortons i herbes, en la qual els ramaders de la parròquia han arrendat els diferents terrenys comunals per fer pasturar el bestiar durant l’estiu. L’acte ha comptat amb la presència dels cònsols d’Encamp, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, i el conseller general canillenc, Gerard Barcia.

Josep Mandicó ha fet una primera valoració de com està anant la temporada d’esquí 2012-2013, assegurant que les xifres de dies d’esquí estan de moment per sobre de les de la temporada passada, però per sota de fa dos anys. Tot i això, considera que ‘tenint en compte el context actual, i si la tendència es manté fins a final de temporada, podem dir que estem relativament satisfets’.

El cònsol de Canillo ha afegit que durant les festes de Nadal s’ha vist ‘un cert entusiasme de la gent’, i realment ha funcionat. Pel que fa al gener, ha detallat que els primers quinze dies van ser més complicats però que cap a finals de mes i principis del febrer ha tornat a millorar l’ocupació.

D’altra banda, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha explicat que en les properes setmanes es farà el tancament provisional dels comptes del Palau de Gel del 2012, i ha avançat que el pitjor any va ser el 2011, l’any passat es van millorar una mica les xifres, i durant aquest principi de 2013 sembla que s’està remuntant la situació. Igualment, ha destacat que s’estan fent esforços per incrementar el nombre de concerts i d’activitats que fan les entitats de la parròquia, i que s’ha aconseguit recuperar part de la clientela del restaurant, sobretot pel que fa als menús del migdia i també en dies de partits de futbol.

Durant la sessió de Consell de Comú d’aquest dimecres s’ha fet la subhasta per arrendar els cortons de pastura de l’estiu. El cònsol major, Josep Mandicó, ha destacat que la importància de l’acte recau en el fet que de moment es poden arrendar tots els terrenys, el què significa que la ramaderia encara està viva a la parròquia. Els arrendaments s’han fet per un preu simbòlic, que ha oscil·lat entre els 20 i els 100 euros, depenent de si el terreny és més accessible o es troba més a alta muntanya.

En l’acte hi han participat diverses autoritats de la parròquia, com el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, i el conseller general canillenc, Gerard Barcia, així com els cònsols d’Encamp, amb l’objectiu d’arrendar alguns dels terrenys en el cas que es quedessin sense subhastar, com és el cas d’Alcobé, que s’ha quedat un terreny a Mereig, i que ha tingut com a fiador a Gerard Barcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada