Maltractament animal: les claus per a denunciar-ho

Maltractament animal: les claus per a denunciar-ho
No hem de permetre el maltractament animal. Autor: istock.com

Lamentablement, en algunes ocasions, hi ha casos de maltractament animal. Aquestes situacions porten al fet que s’hagin d’interposar denúncies. I això no és fàcil, perquè no sempre es poden compilar les proves necessàries per a denunciar el fet delictiu. Ara, compartim alguns consells per a saber afrontar aquest tipus de situacions.

La denúncia del maltractament animal depèn principalment de la zona en la qual es visqui. És a dir, que el primer que s’ha de tenir en compte és si es viu en el medi rural o una ciutat.

En el cas dels entorns rurals es pot optar per contactar amb el cos de banders, agents rurals, etc, per tal que acudeixen davant una situació en la qual estiguin implicats animals. Per contra, a les ciutats, l’habitual és que s’encarregui la policia o les administracions locals.

No obstant això, quan els fets són molt greus, les persones han de adreçar-se, sempre, a la policia perquè s’ocupi d’aquesta situació.  En aquelles situacions en les quals no sigui fàcil o no es pugui acudir als cossos de seguretat, la solució és acudir a les associacions de protecció animal de la zona, que ja tenen costum de tramitar aquest tipus de casos davant la policia.

A més, solen estar obertes a prestar la seva ajuda per a documentar el cas, a part de remetre al cos de seguretat més indicat el conflicte que hagi succeït.

Un dels principals problemes a l’hora de denunciar són les proves. Com els animals no poden parlar, no queda més remei que documentar-ho, per exemple, amb fotos o vídeos per a la reconstrucció dels successos.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES