Enmig d’un fred gèlid, un gran nombre d’urgellencs i urgellenques s’han donat cita aquest migdia al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca per recollir la tradicional escudella que elabora cada d’any en aquesta diada la Confraria de Sant Antoni Abat.

Segons han explicat els membres d’aquesta entitat -que aglutina pagesos, carnissers i cansaladers de la Seu d’Urgell- enguany s’han repartit 6.000 racions d’aquesta menja típica d’hivern, elaborada amb 1.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.

Els actes commemoratius d’aquesta jornada festiva de Sant Antoni han estat presidits per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el predient del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, i la regidora de Salut, Montserrat Bonet, juntament amb els membres de la confraria i altres representants institucionals.  

La jornada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’.

Tres Tombs

Com marca la tradició, a la sortida d’ofici, s’ha beneit els animals davant la Sant Domènec. Tot seguit ha tingut lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres ‘banderers’: Jordi Fanés Solans, el nou banderer el qual duia el pendó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Joan Alrich Castell i Antoni Riu Tarrés, respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada