Malestar entre els metges d’Urgències per la manca de personal


Els metges del servei d´urgències consideren que s´han d´incrementar els sous per tal d’atraure més professionals. I és que, malgrat les crides del SAAS, el servei continua patint una manca de facultatius.

El Servei Andorrà d´Atenció Sanitària feia una crida aquest dimarts per Twitter per tal de trobar nous professionals pel servei d´Urgències. Una situació que s´arrossega des de fa anys per les dificultats relacionades amb el sou i la formació i que afecta el servei, atès que en l´actualitat hi ha menys professionals dels que caldria.

Alguns metges del servei argumenten que en les condicions actuals serà difícil fer contractacions, atès que el salari base que s´ofereix s´acosta als 2.700 euros. Una xifra relativament baixa en comparació amb altres especialistes i que no genera incentius suficients per afavorir la contractació de metges de fora.

El nivell de personal del servei es troba per sota dels bàrems òptims, per això els metges manifesten el seu malestar per la manca de personal, ja que acumulen guàrdies i hores extra per garantir el bon funcionament d´Urgències. A més, segons ha pogut saber Andorra Televisió, els propers mesos és possible que les jornades disminueixin per baixes i trasllats, fet que agreujaria la situació que actualment viu el servei d´Urgències.

En aquest sentit, fonts properes al SAAS han assenyalat que ja hi ha una persona en procés de validació i formació, tot i que també han confirmat que hi haurà més edictes properament per suplir les baixes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.