Malestar a l’Executiu per dues resolucions del Parlament de Catalunya que afecten Andorra. Sorprèn sobretot la que insta la Generalitat a impedir que empreses que fan operacions financeres contràries a la normativa tributària en estats com Andorra no puguin accedir a contractes públics. El Govern ha informat les institucions catalanes que es pronunciarà sobre la qüestió.

El Govern ha fet gestions prop de la Generalitat i el Parlament de Catalunya arran d´una resolució que la cambra va adoptar al debat d’orientació política general l’octubre passat i que esmenta Andorra.

La resolució, presentada per la CUP, insta el govern català a impedir que accedeixin a contractes públics les empreses que “fan operacions financeres contràries a la normativa tributària” a Andorra, Mònaco o estats considerats paradisos fiscals per la UE. Fonts parlamentàries Demòcrates interpreten que les restriccions també afecten les empreses andorranes que vulguin licitar a Catalunya.

Segons ha pogut saber RTVA, l´executiu ha fet saber a les institucions catalanes que es pronunciarà públicament sobre la qüestió. El Govern no entén que el parlament català adoptés aquesta resolució si es tenen en compte els passos que el país ha fet en matèria de transparència i cooperació bancària internacional. Més encara quan hi ha signat un CDI amb Espanya que homologa fiscalment el país.

També molesta una segona resolució a partir de la qual el Parlament prohibeix el lliurament de guardons i distincions esportives i culturals a persones que duguin a terme la major part de l´activitat a Catalunya però que resideixin a Andorra, Mònaco o estats considerats paradisos fiscals per la UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada