Malestar a urgències de l’Hospital

 

Creix el malestar entre el personal mèdic i infermer del servei d’urgències per la manca d’efectius. Una manca d’efectius que, segons fonts del servei, provoca problemes de funcionament.

Alguns professionals d’urgències han mostrat a Ràdio i Televisió d’Andorra la seva preocupació per la situació que es viu en el servei des de fa temps. Una situació de manca de personal que s’ha agreujat en els darrers temps. Denuncien que això ha comportat una situació insostenible que repercuteix en tota la ciutadania. La graella laboral del servei està pensada per ser coberta per 30 metges, però la realitat és que tan sols compten amb 14, obligant part del personal a fer front a jornades maratonianes. Tot plegat ho han denunciat en una carta publicada al Bon Dia i signada pel personal infermer i mèdic d’urgències.

Les mateixes fonts ens han confirmat que s’han produït diverses baixes de professionals davant la situació. Les últimes, la setmana passada, quan dos metges van dimitir, un dels quals, el coordinador del servei. Les mateixes fonts han assegurat que fa tres anys van informar de la situació a la direcció del SAAS i al ministeri de Salut. Tot i reconèixer que des de la direcció de l’hospital es fan esforços per trobar metges, la realitat és que una vegada s’escull el candidat, la lentitud dels tràmits sovint acaba frustrant la contractació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.