conduir-nit

L’ull humà no està adaptat per veure correctament durant la nit. A banda d’això, la intensitat de la llum dels fars dels vehicles pot comportar sensibilitat a l’enlluernament del conductor. I encara pot ser pitjor si es pateixen malalties oculars com cataractes o glaucoma, o una altra afecció, com la miopia nocturna, és a dir, la dificultat per veure nítidament durant la nit, que pot afectar conductors que tenen bona visió diürna.

De fet, segons la DGT, a la nit, encara que hi circulen menys vehicles, hi ha un 40% de víctimes mortals per accident de trànsit.I és que, els factors de risc més importants associats a la conducció nocturna són la pèrdua natural d’agudesa visual del conductor i l’aparició de problemes oculars, com la miopia nocturna i la pèrdua de sensibilitat al contrast, és a dir, la dificultat de distingir una figura sobre un fons.

Segons una enquesta, el 10% dels conductors estudiats (2.500.000 del cens actual), diu haver patit una situació perillosa durant la nit per un problema de visió. Entre els més freqüents hi ha el risc d’atropellament a animals i vianants que envaeixen la calçada, el risc de col·lisió per abastament a un vehicle aturat i el risc de no veure els senyals de trànsit.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada